Vyhodnotenie súťaže Výtvarné spektrum

1382x
14. Apríl 2019
Vernisáž výstavy - Výtvarné spektrum 2019
Súťažiaci spolu s organizátorom
 
V galérii Hornošarišského osvetového strediska v Bardejove sa 10. apríla 2019 uskutočnilo otvorenie výstavy neprofesionálnej výtvarnej súťaže pod názvom Výtvarné spektrum 2019.
 
Do tejto okresnej súťaže sa tento rok zapojilo dovedna 11 súťažiacich, ktorí prezentovali 36 súťažných diel. Tie hodnotila trojčlenná odborná porota v zložení PhDr. Ján Bartko (predseda poroty), PhDr. Slavomír Čupil a PaedDr. Miroslav Capovčák.
 
Hlavným cieľom súťaže Výtvarné spektrum je nadobúdanie vedomostí, rozvíjanie zručností a umelecko-odborný rast kolektívov a jednotlivcov prostredníctvom poznávania, realizácie a prezentácie umeleckej tvorby v oblasti výtvarnej tvorby. Súťaž je rozdelená na vekové kategórie, pričom kategória od 15 do 25 rokov tentoraz nebola zastúpená.
 
Najväčšie zastúpenie súťažiacich bolo vo vekovej kategórii od 25 do 60 rokov, kde bolo zapojených 8 súťažiacich. V tejto vekovej kategórii získala ocenenie Svetlana Steranková za obrazy Jesenná nálada I., Loďky v malom zálive, Dvojica putujúca po brehu mora. Ďalším oceneným bol Vladimír Dušenka s obrazom Bardejov I. a poslednou ocenenenou v tejto kategórii bola Mária Pochová s obrazom Ruže. Čestné uznanie v tejto vekovej kategórii získali Vladimír Dušenka s obrazom Kvety II. a Dana Tumová s obrazom Jesenný náhrdelník. 
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Do vekovej kategórie nad 60 rokov sa prihlásili traja súťažiaci. Čestné uznanie v tejto kategórii získali Anna Benová s obrazmi Levanduľa a abstraktné moderné umenie I., II., ďalej Antónia Hanuščáková s obrazom Slnečnice a Marta Augustinská s obrazom Bardejov – záverečná.
 
V kategórii insitná tvorba bol zastúpený len jeden súťažiaci, Michal Babej, ktorý získal čestné uznanie za obraz Rusínska žatva. Víťazné diela postupujú do krajského kola.
 
Vernisáž otvorila ZUŠ sv. Jána Bosca, konkrétne na klavíri zahrala Denisa Moravcová a sprievodným programom výstavy bolo duo zobcové flauty v podaní Lívie Šinaľovej a Laury Petrovičovej. Slávnostný príhovor už tradične predniesol riaditeľ Hornošarišského osvetového strediska v Bardejove, Mgr. art. Juraj Bochňa artD. Po príhovore nasledovalo zosumarizovanie súťaže zo strany porotcov. Následne pokračovalo vyhodnotenie a odmeňovanie súťažiacich. Vernisáž sa niesla v príjemnej atmosfére, kde sa ctení hostia mohli osviežiť malým občerstvením a vychutnať si farebnú krásnu obrazov 11 súťažiacich. Výstava potrvá do 30. apríla 2019.
(19:42, L. Petrušová)
 
Diskusia
Pridať komentár