Futbalisti v šesťbodovom zápase porazili Lipany, hetrik Stachuru

1223x
14. Apríl 2019
Dôležitá výhra
Pri lopte Marko Milunović 
 
V dvadsiatom treťom kole druhej futbalovej ligy mužov hostili Bardejovčania v šesťbodovom zápase celok Lipian. V prípade výhry by si mohli Partizáni aspoň na chvíľu vydýchnuť, naopak, ak by nevyhrali, ešte viac by sa namočili do záchranárskych prác. Napokon však zvíťazili po hetriku Stachuru a získali plný počet bodov.
 
Úvod duelu vyšiel lepšie hostiteľom a po chybe v obrane hostí sa strelecky presadil Stachura. Hostia sa však takisto po chybe na domácej strane vrátili do duelu v 23. minúte, keď vyrovnával Vysočan. O jedenásť minút neskôr Stachura poslal Bardejov opäť do vedenia.
 
Po zmene strán, už v 52. minúte, Stachura tretím gólom zvýšil vedenie Bardejova na rozdiel dvoch gólov. V ďalších minútach sa už ani jeden celok nedokázal strelecky presadiť a tak Bardejov porazil v šesťbodovom zápase Lipany 3:1.
 
Povedali po zápase
 
Pavol Vytykač, tréner Lipian:
 
„Do Bardejova sme prišli s cieľom, že sa chceme pokúsiť o niečo, keďže ide o 6-bodový zápas, keď sme zbabrali doma zápas s Lokomotívou, taktiež veľmi dôležitý, chceli sme tu prísť skúsiť doslova vyhrať. Samozrejme vieme, že Bardejov má svoju kvalitu. V takom zápase keď chceme uspieť, tak nemôžeme dostať tak naivne góly, na prvý prihráme, na druhý sa núkame, kto odkopne loptu. Tým pádom to je ťažké, aby sme uspeli. Dostali sme sa do hry, domáci urobili hrubú chybu, ale my sme ich urobili viac a to rozhodlo. Keď také góly dostaneme tak ťažko premýšľať o nejakom dobrom výsledku v zápase, kedy sa stretli zachraňujúce mužstvá.“
 
Roman Berta, Partizán Bardejov:
 
„Do zápasu sme vstúpili v siedmej minúte, dali sme gól po chybe defenzívy Lipian, využili sme ich chybu, čo mužstvo trošku ukľudnilo, mali sme viac z hry. Do 25. minúty to spĺňalo nejaké kritéria, potom sme urobili školácku chybu, čo žiaci nemôžu urobiť, súper vyrovnal, trošku sa nadýchol, začal hrať futbal, mal lepšiu medzihru. Do polčasu z našej strany to bolo také kŕčovité, ale zase sme využili chybu súpera, dali sme gól na 2:1.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Strojcom nášho víťazstva bol stredopoliar Katona, ktorý bol pri všetkých troch góloch, kde tie akcie začal a kde svojimi skúsenosťami zakončil Stachura a rozhodol svojim prvým hetrikom v druhej lige. V druhom polčase sme dali pekný gól, súper mal potom ešte nejaké pološance, ktoré nepremenil. Aj my sme ich mali. Keďže sme dali tri góly a súper len jeden tak víťazstvo je z našej strany asi zaslúžené a bol to 6-bodový zápas, v ktorom sme potrebovali nutne doma bodovať, keďže sme posledné 2 zápasy doma remizovali.“
 
Partizán Bardejov BŠK – ŠK Odeva Lipany 3:1 (2:1)
Góly: 7., 34. a 52. Stachura – 23. Vysočan
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko – Berežný, Rocheu, Dupkala (77. Horodník), Kica, Staško, Korijkov, Stachura, Grohoľ (67. Micherda), Milunović, Katona (85. Belunek)

Tabuľka

(20:28, j)
 
Diskusia
Pridať komentár