Ženy Partizána porazili Nitru rozdielom triedy

1360x
16. Apríl 2019
Povinné víťazstvo sa zrodilo v poslednej štvrtine zápasu
Pri lopte v modrom posila Bardejova, Jadranka Pavičević 
 
Najlepší športový kolektív okresu Bardejov, futbalistky Partizána, po víťazstve 4:1 v Banskej Bystrici privítali na vlastnom mestskom futbalovom štadióne štvrtý celok tabuľky, družstvo FC Nitra. Domáce favoritky svoje protivníčky zlomili až po zmene strán, postupne pridali tri góly a zaslúžene vyhrali.
 
Úvodné dejstvo ešte gól neprinieslo. Hostky sa od úvodného hvizdu zatiahli pred vlastnou šestnástkou a domáce hráčky nepúšťali do vyloženejších šancí. Partizánky to postupne skúšali po zemi i po vzduchu, no bezvýsledne.
 
Rušno bolo v samom závere prvého polčasu, keď z priameho kopu tvrdou strelou najprv konštrukciu brány opečiatkovala domáca legionárka Pavičević, lopta sa od brvna odbila späť do šestnástky a nikým nekrytá kapitánka Galarovičova hlavičkou poslala loptu znova do brvna. Prvá štyridsaťpäťminútovka tak gól nepriniesla.
 
Pozrite si bohatú fotogalériu zo zápasu Bardejov - Nitra:
 
V druhom dejstve domáce ešte viac zatlačili a hra sa začala odohrávať prevažne na polovici Nitry. Tréner Čekan postupne vystriedal unavenú Tipulovú, ktoré sa prednedávnom vrátila z reprezentácie novou posilou Zlatičanin a Vagaskú nahradila šikovná Mattová, ktorá hre v obrane dodala potrebnú šťavu.
 
Vykúpenie pre Bardejov prišlo v 70. minúte, keď po peknom centri z pravej strany od Vaľušovej si v pokutovom území skvelo nabehla práve striedajúca Zlatičanin a hlavou otvorila skóre. Veľmi podobná situácia nastala o ďalších osem minút, keď znova po pravej strane si krásne nabehla Vaľušová, vyslala ďalší vydarený center do šestnástky, na ktorý si tento raz nabehla Havranová a hlavičkou zvýšila na 2:0.
 
Domáce aj naďalej dominovali, v 88. minúte výsledok spečatila krásnym gólom z priameho kopu Pavičević. Bardejovčanky napokon porazili Nitru presvedčivo 3:0 a do tabuľky si pripísali ďalšie tri body.
 
V tabuľke sú naďalej prvé, pred druhým Slovanom Bratislava majú štvorbodový náskok, no ten má zápas k dobru. Najbližšie sa ženy predstavia znova doma, v stredu 17.4. od 16.30 hod. v Bardejovskej Novej Vsi zohrajú odvetný zápas semifinále Slovenského pohára proti Žiline. V prvom dueli u súpera zvíťazili vysoko 6:0. Následne na veľkonočnú nedeľu odohrajú duel v Myjave.
 
Tréner Partizána Ľubomír Čekan po zápase povedal: „Bol to ťažký zápas, pretože aj trošku v podvedomí dievčat bolo to, že sme body stratili len v Nitre. Boli sme si vedomí, že Nitra je kvalitné družstvo, má tam skúsené hráčky, bývalé reprezentantky, to znamená, že vedia loptu podržať, prihrať si, majú dobre organizovanú obranu a dobrý prechod do útoku. Dá sa povedať, že prvý polčas, aj keď sme možno mali viac z hry, ale šance, ktoré sme mali, sme nepremenili a tým pádom na naše kopačky išla nervozita. Som rád, že v druhom polčase sme to jednoducho zlomili a dali sme veľmi krásne tri góly, dievčatá sa upokojili a v pohode sme zápas dohrali.“
 
Partizán Bardejov – FC Nitra 3:0 (0:0)
Góly: 70. Zlatičanin, 78. Havranová, 88. Pavičević
Bardejovčanky nastúpili v tejto zostave: Solárová – Havranová, Dimitrijević, Vaľušová (81. Sivčová), Pavičević, Gmitterová, Galarovičová, Tejová, Tipulová (53. Zlatičanin), Semanová (85. Potengová), Vagaská (62. Mattová)
(20:27, j)
 
Diskusia
Pridať komentár