Bardejovskí študenti na medzinárodnej súťaži

773x
17. Apríl 2019
Máš umelecké črevo?
Študenti odprezentovali svoje dielo prítomnej porote 
 
Aj v tomto školskom roku sa študenti Súkromnej strednej odbornej školy zúčastnili na projekte „Máš umelecké črevo?“. Je to medzinárodná súťaž určená žiakom stredných škôl a gymnázií, ktorí chcú prehlbovať svoj záujem o umenie.
 
Jej hlavným cieľom je dať študentom možnosť rozvinúť kreatívnu stránku osobnosti. Popri tom tiež poskytnúť priestor pre ich záujmy, umožniť im diskutovať o svojich názoroch, alebo len možnosť vyskúšať si tímovú prácu na celoročnom projekte.
 
Okrem toho majú študenti a ich pedagógovia výbornú príležitosť hlbšie sa oboznámiť so súčasnou umeleckou scénou a s prostredím galérií doma, ale aj v susedných krajinách. Na organizovaní súťaže sa podieľajú najvýznamnejšie štátne aj súkromné galérie na Slovensku, v Čechách, Maďarsku a v Nemecku.
 
Svoju tvorivosť predstavili aj naši študenti v téme „Zbieranie“. Na prezentácii vo VSG si vyskúšali odprezentovať svoje dielo a predstaviť ho prítomnej porote a študentom ostatných stredných škôl z východného Slovenska. V prestávke prezentácií mali možnosť prezrieť si aktuálne výstavy v galérii. Veríme, že ich táto skúsenosť posunie vo vnímaní umenia ďalej a získané skúsenosti zúročia vo svojej ďalšej práci.
(10:29, Mgr. M. Popjaková)
 
Diskusia
Pridať komentár