Horský beh Bardejov

866x
18. Apríl 2019
Centrom Bardejovské Kúpele 
 
 
Bardejov a jeho blízke okolie ponúka množstvo zaujímavých turistických trás, ktoré sú lákadlom nielen pre milovníkov turistiky, ale aj bežeckých aktivít.
 
Členovia občianskeho združenia BarRan sa rozhodli niektoré z týchto miest spojiť do Horského behu. Centrom tohto podujatia sa stanú Bardejovské Kúpele. Samotné miesto má svoj pokoj i potrebné zázemie pre športovcov.
 
Vybrať si môžu všetci: zdatnejší borci aj rekreační bežci z dvoch možných trás.
 
Kratšia trasa povedie v okolí Bardejovských Kúpeľov, popod Ostrú hôrku, cez Kyslíkovú dráhu, ponad skanzen smerom späť do centra kúpeľov. Jej dĺžka je približne 7 kilometrov.
 
Dlhšia trasa spája tri základné body a to B. Kúpele – Zborovský hrad – Stebnícka Magura. Tvorí ju predovšetkým prírodný terén, poľné cesty a lesné chodníky. Jej dĺžka je približne 22 kilometrov s prevýšením 1000 výškových metrov. Je určená trénovaným jedincom, ktorí majú dostatočné skúsenosti s horským behom a terénom.
 
 
 
Súčasťou organizácie je zabezpečenie servisu, od parkovania cez občerstvenie na trati a v cieli, až po ceny pre najlepších bežcov v jednotlivých kategóriách. Tento beh je zaradený do bodovacej súťaže Bežeckej ligy Šarišanov.
 
Nezabudli sme ani na najmladších účastníkov a v spolupráci s o.z. M21 (Boborland) sme pre nich pripravili krátke súťažné behy a iné zaujímavé atrakcie. Túto akciu môžeme uskutočniť najmä vďaka podpore Komunitnej nadácie Bardejov.
 
Občianske združenie BarRan vzniklo začiatkom tohto roka. Jeho cieľom je združovať záujemcov o beh a iné športy, rozvíjať a podporovať ich aktivity. Tešíme sa na Vašu účasť a podporu. 
(19:33, BarRan team Bardejov)
 
Diskusia
Pridať komentár