V šarišskom derby Bardejov porazil Prešov

835x
05. Máj 2019
Tri cenné body ostali v Bardejove
Po zápase mali Bardejovčania dôvod na oslavu 
 
Futbalisti Partizána Bardejov zdolali v šesťbodovom zápase Prešov 3:1 a získali dôležité tri body v boji o záchranu.
 
Domáci mali šancu v 9. minúte, vedľa brány hlavičkoval Korijkov. Partizán sa ujal vedenia v 16. minúte. Po chybe prešovskej obrany sa Bardejov dostal pred šestnástku hostí, nasledoval center do vápna, kde Milunović trafil loptu do brankára Lukáča. Ten pokus zneškodnil, ale lopta sa nešťastne odrazila do brány a domáci vyhrávali 1:0.
 
Potom zaútočili hostia. V 19. minúte centroval z ľavej strany Maník, domáci brankár sa pošmykol a lopta skoro skončila v sieti. Vzápätí opäť po centrovanej lopte minul priestor brány z rohu „päťky“ Stanislav Olejník. Šarišania sa z vyrovnávajúceho gólu tešili v 28. minúte. Po rýchlom protiútoku poslal Maník krásny center na nabiehajúceho Olejníka. Strela iba 17-ročného Prešovčana bola tečovaná domácim obrancom a skončila v sieti – 1:1.
 
Na konci úvodného dejstva mali ešte dve možnosti Bardejovčania. V 40. minúte sa dostal do šestnástky Prešova Milunović, ale zblízka tesne prestrelil. V samom závere polčasu sa ocitli dvaja bardejovskí hráči za obranou Prešova, ale Dupkala zakončil hlavou nepresne.
 
Hráčom Partizána Bardejov sa podarilo dostať opäť do vedenia v druhom polčase. V 57. minúte poslal Dupkala center z pravej strany na zadnú tyč. Po odrazenej lopte sa strelou z otočky presadil Korijkov – 2:1.
 
Do 60. minúty bola hra na oboch stranách vyrovnaná, potom na ihrisku začali dominovať domáci. Z ďalšieho gólu sa mohli tešiť v 70. minúte. Človečko spoza pokutového územia prudko zakončil, ale Lukáč bol pozorný.
 
Výhru Bardejova spečatil Stachura. Jedenásť minút pred koncom dal tretí gól domácich. Ten istý hráč mal v závere ešte jednu možnosť, no zblízka trafil brankárovi do rúk.
 
Povedali po zápase
 
Roman Berta, tréner Partizána Bardejov: „Prvý polčas nesplnil moje predstavy. Pokyny, ktoré som dal hráčom v kabíne, plnili presne naopak. Dlho hrali s loptou do šírky, nedávali lopty do krídelných priestorov, hrali to cez stred ihriska, cez hosťujúceho vysokého stopéra, ktorý všetky lopty zbieral. Hneď prvá akcia, ktorú sme urobili z krídelného priestoru skončila našim gólom. Potom sme urobili fatálnu chybu pri prechodovej fáze. Obranca nastrelil súperovho hráča a z brejkovej situácie súper vyrovnal. Do konca polčasu sme boli v kŕči, robili sme nepresné prihrávky a súper z toho ťažil. V kabíne padli tvrdšie slová, povedal som hráčom, že takto sa za bardejovský futbal nebojuje. V druhom polčase sme mali viac hry, po 60. minúte aj hernú prevahu. Dali sme gól a v závere sme zvýšili na 3:1. Keď sme sa upokojili, bolo vidieť, že hráči vedia hrať futbal, ale kvalitu počas celého zápasu sme neukázali.“
 
Jaroslav Galko, tréner 1. FC Tatran Prešov: „Gratulujem domácim k víťazstvu a pravdepodobne aj k záchrane v druhej lige. V zápase sme podali rovnaký výkon, ako v predchádzajúcich stretnutiach. Chceli sme hrať zo zabezpečenej obrany, viac zhusťovať priestor pred vlastnou bránou, ísť na rýchle brejky. Žiaľ, z prvej hrúbky sme dostali gól. Z rýchleho brejku sme vyrovnali. V prvom polčase sme boli Bardejovu vyrovnaným partnerom. V úvode druhého dejstva sme mali na viac, ale domáci nás do šance nepustili. Potom sme zo štandardky inkasovali. V 60. minúte došli sily našim stredovým hráčom a domáci už boli jednoznačne lepším mužstvom, zaslúžene dali tretí gól a mali ešte ďalšie možnosti. Za druhý polčas a hlavne za záver zápasu sme si body nezaslúžili. Futbal sa hrá deväťdesiat minút a my sme v 60. minúte dohrali.“
 
Partizán Bardejov – 1. FC Tatran Prešov 3:1 (1:1)
Góly: 16. Milunović, 56. Korijkov, 78. Stachura – 28. Olejník
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko – Rocheu, Bartek, Dupkala (67. Berežný), Kica, Človečko (87. Grohoľ), Korijkov, Keresteš, Milunović, Katona (38. Stachura), Horodník
(15:55, 1fctatran.sk / M. Baranová)
Diskusia
Pridať komentár