Ďalšie číslo obľúbených novín je na svete, venuje sa školstvu i eurovoľbám

984x
22. Máj 2019
Školstvo, základ budúcnosti mesta
Titulka novín
 
Bardejovčania v utorok a v stredu dostali zadarmo do schránok komunitné noviny, v ktorých sme sa tentokrát pozreli na viaceré školy v Bardejove. Témou tohto čísla je Školstvo.
 
Školstvo a výchova sa považuje za základný kameň budúcnosti nie len jednotlivca, ale aj spoločnosti. O tom, aké budú životy mladých Bardejovčanov sa rozhoduje aj tým, akým školstvom práve prechádzajú počas svojho vzdelávania v mladom veku a čo si z toho odnesú. V kompetencii samosprávy je aj základné školstvo.  
 
Práve základné školstvo tvorí najväčšiu položku rozpočtu mesta. Aké máme školstvo v Bardejove? Budú deti v Bardejove rovnako pripravené na ďalšie stupne vzdelávania ako v ostatných mestách? Majú učitelia podmienky pre kvalitnú výučbu? Vydanie tohto čísla neodpovie na všetky otázky súvisiace so školstvom, ale pokúša sa ponúknuť krátke nahliadnutie na určité aspekty súvisiace so školstvom v meste. Tejto téme sa plánujeme zaoberať aj v budúcnosti a priniesť ďalšie pohľady a názory na výchovu mládeže v Bardejove.  
 
Strana 2 prináša nahliadnutie do kuchyne Hotelovej akadémie Jána Andraščíka a aké zmeny sa chystajú v školských obvodoch. Na ďalšej strane si môžete pozrieť tabuľku s počtom žiakov na školách i revitalizáciu parku pred telocvičňou v areáli ZŠ s MŠ Pod Vinbargom.  
 
Ďalšia dvojstrana sa venuje vzácnej návšteve na Súkromnom gymnáziu, takisto hodnotenie najlepšej umeleckej školy na území mesta – SZUŠ Pod Vinbargom a čitatelia sa taktiež dozvedia, ako budú fungovať materské školy počas letných prázdnin.  
 
Študenti Spojenej školy na Štefánikovej ulici sa v Prahe zúčastnili Erasmu (strana 6), takisto sme sa pozreli aj na deviatakov na základných školách a ich hodnotenie v monitore. Navštívte Wellness spa v Ozóne v Bardejovských Kúpeľoch – o výhodách sa dozviete na ďalšej strane.
 
Asad Akbari kandiduje do eurovolieb (strany 8-9) – prečítajte si jeho program. Kozmetičky a vizážistky zo Súkromnej strednej odbornej školy maturovali – strana 10 a na rovnakej strane sa dozviete o zaujímavej akcii, ktorú zorganizovala ZŠ B. Krpelca.  
 
Na ZŠ na Komenského ulici sa uskutočnil Deň zeme – strana 11 a takisto sa dozviete aj o zmenách na postoch riaditeľov na školách v Bardejove. Kandidát na europoslanca Igor Dušenka prináša zaujímavý článok – strana 13.  
 
Kandiduje aj Ivan Štefanec a Norbert Kurilla (strany 14 – 15). V najnovšom čísle nechýba ani kalendár udalostí a odprezentované sú aj úspešné firmy. Príjemné čítanie.
(19:39, red)
Diskusia
Pridať komentár