(Ne)kosenie v Bardejove - centrum mesta každý druhý týždeň, sídliská trikrát ročne

969x
31. Máj 2019
Ako často sa v Bardejove kosí?
Pozrite si harmonogram kosenia v Bardejove (pre zväčšenie kliknite na obrázok)
 
„Dobrý deň. Píšem Vám ohľadom večného problému na sídlisku Družba a tým je nepokosená tráva vysoká po ramená. Mesto opakovane kosí už pokosenú zeleň v centre mesta a nedbá na kvalitu zelene na Družbe. Situácia sa opakuje každý rok a Bapos problém nezvláda. Problémom nie je vlhké počasie, ale zlé rozdelený počet kosieb. Nemôže sa preboha kosiť prvý krát v júni!!! Prosím o medializáciu tohto problému, aby sa už začalo konečne niečo riešiť. Ďakujem veľmi pekne. Verím, že spoločne môžeme tento problém vyriešiť,“ tieto slová nám adresoval náš čitateľ, ktorý sa sťažuje na nedostatočné kosenie trávy na sídlisku Družba v Bardejove.
 
Práve nepokosená tráva trápi obyvateľov mesta od jari až do jesene. Problémy majú taktiež alergici, ktorí majú počas tohto obdobia problémy s dýchaním či s nádchou.
 
Pozreli sme sa, ako je mesto rozdelené podľa jednotlivých lokalít a ako často sa v Bardejove kosí. Časový harmonogram kosenia plôch verejnej zelene na území Bardejova je rozdelený do niekoľkých rajónov – Centrálna mestská zóna je rozdelená na Radničné námestie, Kláštorskú ulicu, Promenádny park, ďalej na príjazdové priestory – kruhové objazdy spojené s centrálnou mestskou zónou a takisto na Park Františkánov, Park Emila Korbu, Rhodyho ulicu, Dlhý rad, Jiráskovú a Miškovského ulicu.
 
Prvá časť vyznačená hrubým písmom sa kosí každý druhý týždeň, ostatné časti každý tretí týždeň. Tu patrí aj Námestie SNP, Ulica kpt. Nálepku, Komenského ulica, Park Európy, Krátky rad, Slovenská ulica, Dukelská ulica a príjazd na Vinbarg.
 
Ostatné časti mesta sa kosia v oveľa kratších intervaloch – od začiatku apríla až do konca októbra niektoré iba tri krát. V prehľadnej tabuľke nájdete presný rozpis, ktoré týždne sa kosí v ktorých častiach mesta.
 
Napríklad na Vinbargu sa nekosilo ešte ani raz (a to je posledný májový deň). Aj preto mnohí obyvatelia mesta nečakajú na samosprávu, kedy trávu pokosí, ale vytiahnu radšej svoje kosy a okolie svojich obydlí si upravia sami.
(19:34, red, foto: internet)
Diskusia
Pridať komentár