Futbalistky Partizána Bardejov sa stali vicemajsterkami Slovenska!

1696x
04. Jún 2019
Znova získali striebro
Futbalistky Bardejova získali v celoslovenskej najvyššej futbalovej súťaži druhé miesto 
 
Dohrávaným zápasom jedenásteho kola ukončili futbalistky Partizána Bardejov sezónu 2018/2019. Po odohratí osemnástich duelov sa napokon umiestnili na druhom mieste a zopakovali rovnaké postavenie v tabuľke ako pred rokom. Vicemajsterkami Slovenska sa znova stali Partizánky, na prvý bratislavský Slovan stratili štyri body. Bronz patrí Myjave, ktorá získala o dva body menej ako Bardejov.
 
V poslednom zápase sezóny sa Bardejovčanky proti nováčikovi súťaže dlho nevedeli presadiť. Aj keď sa predpokladalo, že v zápase budú dominovať aj po streleckej stránke, na prvý gól museli čakať až do 75. minúty, kedy sa presadila strelkyňa Monika Havranová. V záverečnej štvrťhodinke si už chudobný náskok postrážili a do tabuľky získali tri body, ktoré im v konečnom hodnotení zabezpečili druhé miesto v dlhodobej súťaži.
 
Partizánky v súťaži získali 45 bodov, keď štrnásť krát vyhrali, tri krát remizovali a raz prehrali. Súperom strelili 47 gólov a inkasovali desaťkrát. Pochváliť sa môžu víťazstvom v Slovenskom pohári, ktoré sa hralo v Zlatých Moravciach.
 
 Pozrite si videoreportáž z finálového zápasu Slovenského pohára a z následných osláv
 
„Hrali sme kombinačný futbal, ale nedarilo sa nám premieňať vypracované šance. Súperky sa stiahli do obrany, bolo to tam veľmi prehustené a presadzovali sme sa ťažko. Klobúk dole aj pred Košičankami. Hrali to, na čo mali a robili to dobre. Našťastie nám tam padol aspoň ten jeden gól a rozlúčka so sezónou tak bola víťazná.
 
Veľmi nás to mrzí, ale o titul sme sa pripravili samé. Mali sme to rozohrané dobre, no napokon sme to stratili. Máme však aspoň víťazstvo v Slovenskom pohári a na ten titul si musíme rok počkať,“ uviedla po stretnutí pre portál kosiceonline.sk kapitánka Bardejova Veronika Galarovičová.
 
TJ Lokomotíva Košice – Partizán Bardejov BŠK 0:1 (0:0)
Gól: 75. Havranová
Bardejovčanky nastúpili v tejto zostave: Solárová – Havranová, Dimitrijević, Vaľušová, Pavičević, Zlatičanin, Sivčová, Galarovičová, Tipulová, Semanová, Mattová
 

Konečná tabuľka

 
(19:14, j)
Diskusia
Pridať komentár