Mladé Bardejovčanky boli ,,smädné“, pani prišla o 50 eur

1717x
05. Jún 2019
Dievčatá boli ,,smädné“, pani prišla o 50 eur
 
Pani z Bardejova vpustila do bytu dve slečny, nakoľko si pýtali pohár vody, vraj boli smädné. Po ich odchode pani zistila, že jej chýba 50 eur.
 
16 ročná Bardejovčanka Daniela začiatkom decembra 2018 dopoludnia spolu s kamarátkou Veronikou pod zámienkou vypýtania si pohára vody vošli do bytu na Ul. 29.augusta v Bardejove. Veronika využila nepozornosť domácej pani a zo stolíka v kuchyni jej vzala 50 eur a dala nich do vrecka Daniele.
 
Obe slečny po odchode z bytu si peniaze rozmenili a Daniela za ne zakúpila nejaké jedlo, zvyšné peniaze využila pre svoju potrebu. Urobila tak napriek tomu, že mala vedomosť o tom, že peniaze pochádzajú z trestnej činnosti. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Bardejove obvinil Danielu z prečinu podielnictva, vzhľadom na jej vek jej hrozí osemnásť mesačný trest odňatia slobody.
 
Aj mladý človek si musí uvedomiť svoju trestno-právnu zodpovednosť. V tomto prípade slečna Daniela si zrejme neuvedomila, že napriek tomu, že ona nevzala peniaze, je trestné a nezákonné ich ďalej využiť ak si bola vedomá toho, že pochádzajú z trestnej činnosti.
(14:10, red) 
Diskusia
Pridať komentár