Krajinársky kurz SSOŠ v Bardejove

539x
22. Jún 2019
Krajinársky kurz
 
Krajinársky kurz organizuje SSOŠ na Hviezdoslavovej ul. v Bardejove pre žiakov 1. ročníka - odbor propagačná grafika na základe povinnosti vyplývajúcej zo štátneho vzdelávacieho programu.
 
V tomto školskom roku sa rozhodli zorganizovať krajinársky kurz pre študentov v historickom centre mesta Bardejov a v Bardejovských Kúpeľoch. Keďže počasie veľmi neprialo, využívali pri práci rôzne alternatívne techniky a predovšetkým fotografovanie v prírode.
 
Veľa prác vznikalo ako skice, ktoré potom v triede študenti dokreslili, dotvorili. V priebehu kurzu využívali svoju tvorivosť a kreativitu, aby naplnili požiadavky kurzu, čo malo pozitívny vplyv pre ich ďalšie umelecké smerovanie.
 
Tvorivosť a kreativita, ktorú na tomto kurze rozvíjali sú pre ich budúce povolanie veľmi dôležité Cieľom krajinárskeho kurzu je rozšíriť tvorivosť prostredníctvom výtvarného myslenia, rozvíjať schopnosť pozorovať, analyzovať, hodnotiť prírodné a spoločenské javy z výtvarného hľadiska, kultivovať výtvarné videnie, pamäť a fantáziu, naučiť sa vyjadrovať myšlienky pomocou výtvarných vyjadrovacích prostriedkov a ovládať výtvarné techniky a estetické zásady umeleckej tvorby.
 
V priebehu kurzu si žiaci osvojovali pozorovacie schopnosti, učili sa do hĺbky vnímať a výtvarne vyjadriť priestorové zákonitosti, ako vzdušná perspektíva v prostredí otvorenej a uzavretej krajiny, ale aj zobrazovanie architektonicky zaujímavých častí mesta Bardejov.
 
Dôležitou časťou krajinárskeho kurzu bolo aj fotografovanie v plenéri a tvorba umenia v prírode – land- art. Študenti sa počas krajinárskeho kurzu nielen zdokonaľovali vo svojich výtvarných zručnostiach, ale zároveň si budovali aj sociálne vzťahy so spolužiakmi a pedagógmi. Najlepšie práce z krajinárskeho kurzu budú vystavené v priestoroch našej školy.
(15:13, M. Popjaková)
Diskusia
Pridať komentár