Dvojnásobný triumf ZŠ Komenského v Bardejove na Majstrovstvách Slovenska v atletike

1629x
27. Jún 2019
Majstri Slovenska 
Chlapci aj dievčatá vyhrali zlato v štafete 4X60m
 
Atletická súťaž v rámci SAŠŠ je zápolením 10 členných družstiev, ktorých členovia podľa výkonov v jednotlivých disciplínach zbierajú tabuľkové body pre súťaž družstiev a postupujúcimi sú aj víťazi jednotlivých disciplín. 
 
Naše družstvo chlapcov i dievčat víťazstvami cez okresné aj krajské kolá sa prebojovali na Majstrovstvá Slovenska, ktoré sa konali 18. júna v Košiciach. Celkovo súťažilo 330 pretekárov, z toho 160 pretekárov v rámci súťaže družstiev reprezentujúc všetkých 8 krajov nášho štátu.
 
Všetci ostatní pretekári boli víťazmi jednotlivých disciplín z krajov, pokiaľ neboli členmi víťazného družstva. Konkurencia bola obrovská.
 
Súťažné disciplíny: beh na 60m, beh na 300m, beh na 800m/D/, beh na 1000 m/CH/, skok do diaľky, skok do výšky, hod kriketovou loptičkou, vrh guľou a štafeta 4x60m.
 
Majstri Slovenska 
 
Dievčatá so ziskom 923 bodov a 58 bodovým náskokom sa stali školskými majsterkami Slovenska pre školský rok 2018 – 2019. Chlapci so ziskom 912 bodov a 32 bodovým náskokom len potvrdili triumf, ktorý viac ako 20 rokov nebol prekonaný, aby víťazné družstva boli z tej istej školy.
 
Medzi žiačkami naše dievčatá sú zlaté v štafete na 4X60m v zložení Hlavinková, Voľanská, Knišová a Ratvajská. Terezia Vaneková osobným rekordom 160 cm je bronzová v skoku do výšky. V skoku do výšky sa darilo aj chlapcom, keď zlatú medailu získal Šimon Kovalčin výkonom 182 cm, na druhom mieste skončil Gabriel Majda, výkonom 173 cm. Zlato brali chlapci aj v štafete na 4X60m v zložení Draganovský, Samo Šima, Hnatko a Kuľka. Toto sú tí, ktorí sa zaslúžili o tak výrazný úspech:
 
Družstvo dievčat tvorili: Vaneková Terezia, Laktičová Dominika, Voľanská Sofia, Ratvajská Slávka, Lojdlová Miriam, Čupeľová Petra, Hlavinková Linda, Zajacová Zuzana , Knišová Jana a Sára Kandravá.
Družstvo chlapcov tvorili: Kovalčin Šimon, Draganovský Jonáš, Richard Rastislav Hnatko, Samuel Šima, Andrej Šima, Šimon Ondis, Richard Guth, Samuel Zavacký, Kuľka Jakub a Gabriel Majda.
 
Veľká vďaka za bojovnosť, obetavosť a vzornú reprezentáciu školy a mesta patrí našim atlétom, sme všetci hrdí na ich výkon, vďaka za poctivú a obetavú prácu kolegom Kollárovičovi, Pečeňukovi, ktorí sa najvýraznejšou mierou podieľajú na výkonnostnom raste našich atlétov, ďakujem kolegom Zavackej a Senčákovi, s ktorými sa snažíme vytvárať čo najlepšie podmienky pre rast talentov nám zverených detí aj v iných športoch. Všetci v Predmetovej komisii Telesnej a Športovej prípravy, na základe úspešného roku, dúfame v zisk titulu „Škola roka v športe“, o ktorý sa mienime uchádzať. Pevne veríme, že v zlepšujúcich sa podmienkach po plánovanej výstavbe atletickej dráhy takéto alebo podobné úspechy budú len pribúdať!
(10:00, S. Kravec)
 
Diskusia
Pridať komentár