Staviate dom alebo halu? Ušetrite čas a peniaze

1446x
04. Júl 2019
Krovy – strechy s.r.o.: výroba väzníkových krovov
Videreportáž 
 
Staviate dom alebo halu a rozmýšľate, akú budete mať strechu? Vyskúšajte väzníkový krov od renomovanej firmy Krovy – strechy s.r.o. a ušetrite peniaze a čas.
 
Celú konštrukciu vám odborní pracovníci navrhnú, strechu vyrobia priamo vo svojej hale a s pomocou špeciálnej techniky položia na vašu nehnuteľnosť v priebehu jedného dňa. Veľkou výhodou je nielen to, že nepotrebujete nosné múry vo vnútri stavby, ale aj to, že získate celú stropnú konštrukciu, ktorú si nebudete musieť dodatočne platiť. Čiže strecha a strop v jednom.
 
Úspora začína už pri kopaní základov
 
„Kedy tým, že odstránime nosné murivo, nosné priečky z vnútra stavby, odpadnú nám základové pásy, znižuje sa množstvo betónu, rýchlosť výstavby základovej dosky a podobne. Ďalšou výhodou odstránenia nosných múrov z vnútra stavby je samotné zväčšenie obytnej alebo úžitkovej plochy, či už domu alebo priemyselnej stavby. Sú aj také stavby, kde použitie väzníkov je úplne nevyhnutné, ako napríklad haly priemyselných budov, výrobných priestorov a podobne. Tam akákoľvek nosná priečka by bola nevýhodou celého priestoru,“ prezrádza konateľ firmy Krovy – strechy Tomáš Loy.
 
V mnohých prípadoch sa stretávajú s tým, že veľa zákazníkov má na svojom projekte naprojektovaný klasický tradičný krov, čo je tiež možná alternatíva, avšak väzníková strecha je v mnohých bodoch výhodnejšia.
 
„Oveľa jednoduchší postup je už zachytiť danú stavbu pri tvorbe projektu, kedy naše projektové oddelenie navrhne strešnú konštrukciu podľa požiadaviek klienta na daný tvar domu a týmto spôsobom je možné zvýšiť úsporu a rýchlosť výstavby domu,“ pokračuje T. Loy.
 
Až deväťdesiat percent stavieb je vhodných na to, aby sa na nich použil väzníkový krov. Ostatné majú buď špeciálny sklon alebo inú požiadavku klienta. Všetky informácie ohľadom dostupnosti radi poskytnú odborní zamestnanci firmy.
 
A ako samotná výroba väzníkového krovu vyzerá?
 
„Tým, že je to prefabrikovaná výroba, celý ten krov sa zostaví v hale, vo vnútri. Nie je to teda závislé od počasia. Vyrobený krov na špeciálnom aute s hydraulickou rukou prichádza na stavbu a montáž samotného krovu je závislá od zložitosti, no väčšinou je to jeden, maximálne dva dni,“ pokračuje majiteľ firmy, ktorá ponúka službu Rezervácia výrobného týždňa.
 
„Kedy v prípade, že klientovi sa páči naša cenová ponuka, páči sa mu naše riešenie, ale povedzme veniec na dobe alebo objekte je hotový napr. od prvého júla a on by už vtedy chcel väzníkovú strechu umiestniť na svojej stavbe, je možné si ešte predtým, ako je tá stavba stavebne pripravená na osadenie strechy alebo krovu, už predtým zarezervovať výrobný týždeň. Strecha je vyrobená u nás, čaká v skladovacích priestoroch a keď príde ten termín, sme schopní ho dodržať s veľkou presnosťou. Tým pádom osadzujeme na stavebne pripravenú stavbu, čiže na veniec, ktorý je pripravený na osadenie strechy,“ dodáva majiteľ firmy Krovy – strechy s.r.o..
 
Firma Krovy – strechy s.r.o. sídli v Hertníku a všetky potrebné informácie nájdu zákazníci aj na webe krovystrechy.sk.
(19:11, M. Baranová)
 
Diskusia
Pridať komentár