Partizáni úvodný ligový zápas nezvládli, Dubnici podľahli najtesnejšie

1724x
20. Júl 2019
O troch bodoch rozhodol jediný gól
 
Úvodný zápas v novej sezóne majú za sebou futbalisti Partizána Bardejov. V premiére sa predstavili na ihrisku Dubnice, kde však nebodovali a po tesnej prehre 1:0 odchádzajú domov bez bodu.
 
V úvode sa najprv oba celky oťukávali, no postupne sa začali rodiť menšie či väčšie šance na oboch stranách. S pribúdajúcimi minútami mali viac z hry hostia, no pozorný musel byť aj bardejovský brankár Pillár, ktorý viackrát podržal svoje družstvo. V polovici úvodného dejstva sa mohli ujať vedenia hostia, no Micherdovu strelu domáci gólman kryl.
 
Domáci pohrozili hneď z ďalšej akcie, avšak domáci Kuzma nezakončil. S pribúdajúcimi minútami prvého polčasu sa bolo na čo pozerať, no brankári na oboch stranách boli pozorní.
 
V 37. minúte strelila Dubnica úvodný gól, no rozhodca ho neuznal, nakoľko krátko pred tým došlo v súboji domáceho hráča s hosťujúcim Pillárom k zrážke a mladý dvadsaťročný gólman Bardejova utrpel zranenie. Po niekoľkých minútach ošetrovania sa postavil späť do brány, no iba so sebazaprením. V úvodnom dejstve už gól nepadol a tak oba celky šli do šatní za bezgólového stavu.
 
Po zmene strán už tréner Bardejova Jantek striedal, keď zraneného Pillára nahradil gólman Dlugoš. Po piatich minútach mohol Partizán poslať do vedenia Milunović, no svoju šancu nepremenil. Po trinástich minútach sa už domáci radovali oprávnene, keď sa Vaculík dostal po odrazenej lopte k strele a razantným projektilom otvoril skóre.
 
V ďalšom priebehu prišlo k striedaniam na oboch stranách. Dubnica sa zamerala na defenzívnu činnosť a hostia boli častokrát bezzubí. S pribúdajúcimi minútami sa dokázali vysporiadať lepšie domáci a hosťom už vyrovnať nedovolili.
 
V prvom kole tak Dubnica porazila Bardejov najtesnejším rozdielom 1:0. Partizán sa najbližšie predstaví doma, o týždeň v sobotu privíta Petržalku.
 
„Nie som spokojný ani s výsledok a ani s výkonom. Rozhodol gól, ktorý vznikol po našom nedôraze. Neboli sme dôrazní v osobných súbojoch a tým pádom ťažko môžeme vyhrať zápas. Mali sme 3 – 4 šance, z ktorých by sa mali dať góly, no keď z toho nedáme gól, tak ťažko môžeme vyhrať zápas. Bol to prvý zápas, možno tam bol aj psychický stres niektorých hráčov. Treba popracovať hlavne v hlavách,“ uviedol tréner Bardejova Miroslav Jantek.
 
FK Dubnica nad Váhom – Partizán Bardejov BŠK 1:0 (0:0)
Gól: 58. Vaculík 
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Pillár (46. Dlugoš) – M. Keresteš, Rocheu (85. Stachura), Bartek, Kica, Somov, Micherda, Človečko, Leško (61. Berežný), Milunović, Maník
(20:14, j)
 
Diskusia
Pridať komentár