Do Gaboltova prišlo niekoľko tisíc veriacich

2172x
21. Júl 2019
Požehnali pútnický areál
 
Po roku sa v Gaboltove znova uskutočnila Arcidiecézna púť s podtitulom: 400 rokov od smrti košických mučeníkov – jubilejná diecézna svätyňa.
 
Program odštartoval v utorok 16. júla sv. omšou o 10.30 hod, večeradlom o 17.00 hod. a podvečernou sv. omšou.
 
V sobotu 20. júla o 15.00 hod. sa uskutočnila Hodina božieho milosrdenstva, o trištvrte hodinu neskôr Hodinky o nepoškvrnenom počatí Panny Márie, nasledoval Radostný ruženec – formou večeradla.
 
O 17.00 hod. sa uskutočnila Stála adorácia v kostole Krista Kráľa, následne Vešpery a v sobotu o 18.00 hod. Požehnanie obnoveného pútnického areálu. Sv. omšu celebroval Mons. Bernard Bober, košický arcibiskup – metropolita, ktorý zároveň požehnal obnovený pútnický areál.
 
Celá rekonštrukcia trvala dva roky a celkové náklady boli viac ako dvesto tisíc eur. Pútnické centrum v Gaboltove bolo rekonštruované v rámci cezhraničného programu Interreg V-A Poľsko-Slovensko 2014 - 2020. Vynovené boli technické úpravy pútnického prístrešku, obnovený bol aj prameň sv. Vojtecha, takisto sa pútnici dočkajú aj nových pitných fontán. Nové je aj osvetlenie a úpravou prešli aj chodníky.
 
V sobotu boli zároveň požehnaní aj Škapuliari a noví členovia boli prijatí do Bratstva Škapuliarskej Panny Márie. Od 20.00 hod. bolo pripravené aj Hudobno-poetické pásmo o sv. košických mučeníkov a Sv. večerná omša. Pred polnocou prebehla Adorácia a Polnočná sv. omša.
 
V nedeľu v noci sa uskutočnil Ruženec svetla, Krížová cesta, Bolestný ruženec či Akadémia Budíček. Nasledovala ranná sv. omša o 6.00 hod., omša bola aj o 8.00 hod,. o 9.30 hod. Slávnostný ruženec – formou večeradla a o 10.30 hod. Slávnostná hlavná sv. omša.
(16:37, red)
Diskusia
Pridať komentár