Futbalisti Partizána nestačili na Petržalku, znova prehrali o jeden gól

2149x
27. Júl 2019
Prvý domáci zápas bez bodu
Futbalisti Partizána Bardejov prehrali, o týždeň hrajú znova doma 
 
V druhom kole druhej futbalovej ligy privítal domáci Partizán Bardejov BŠK celok FC Petržalka. V úvodnom kole Bardejov prehral v Dubnici tesne 1:0 a tak chcel pred vlastnými fanúšikmi bodovať naplno.
 
V príjemnom futbalovom počasí pred začiatkom duelu domáci prezident klubu Stanislav Soroka odovzdal darčekové koše dvom dlhoročným pracovníkom, ktorý pri bardejovskom futbale pôsobili mnoho rokov – vedúcemu mužstva Vasiľovi Baránkovi a manažérovi klubu Dušanovi Molčanovi – obaja sa svojej funkcie vzdali v závere uplynulej sezóny.
 
Od úvodu zápasu bol Partizán lepším tímom, hráči boli v súbojoch dôrazní a súpera dostali pod tlak. Aj keď úvodné strely presné ešte neboli, v 23. minúte z hranice pokutového kopu napriahol Maník a razantnou strelou otvoril skóre.
 
Aj v nasledujúcich minútach boli domáci aktívnejší, no ďalšie vyloženejšie šance si nevypracovali. Úvodná štyridsaťpäťminútovka tak skončila 1:0.
 
Pozrite si bohatú fotogalériu: 
 
V druhom polčase sa karta obrátila a viac z hry mali hostia. Tí sa postupne začali dostávať do šancí, no Čikoš-Pavličko bol ešte pozorný. V 55. minúte však už inkasoval, keď ho prekonal Turčák.
 
Aj v ďalšom priebehu mali vyššie držanie lopty hráči Petržalky. Domáci futbalisti sa zatiahli na vlastnej polovici a s pribúdajúcimi minútami boli v útoku bezzubí. Rozhodnutie prišlo osem minút pred koncom, keď Horník strelil druhý gól Petržalky a rozhodol tak o víťazstve hostí.
 
Najbližšie sa Partizán predstaví znova doma, o týždeň 3. augusta privíta Trebišov. Duel začne o 17.00 hod.
 
„Prvý polčas sme v istých úsekoch hry hrali to, čo sme chceli hrať a bola tam trpezlivosť, vyhrávali sme osobné súboje, tým pádom sme mali možno viac z hry a dali sme gól. Mohli sme byť na koni, ale stále to bolo len o jednom góle a preto nebolo ľahké motivovať hráčov do druhého polčasu. Petržalke vyšlo striedanie, prišiel Gašparovič a začali byť dominantnejší, my sme začali strácať ľahké lopty, nedržali sme šírku ihriska, nedostali sme sa do kombinácii a hlavne nám absentujú krídla, potom je to ťažko zvládnuť zápas do víťazného konca, čiže preto sme trpeli. Opäť sa ukázalo, že rozhoduje dôraz v šestnástke a ten sme pri góloch Petržalky nemali. Dali sme jeden gól, súper dal dva góly, čiže zaslúžene sme prehrali,“ uviedol po zápase tréner Bardejova Miroslav Jantek.
 
Partizán Bardejov - FC Petržalka 1:2 (1:0)
Góly: 23. Maník - 55. Turčák, 82. Horník
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko, M. Keresteš, Berežný, Bartek, Petko, Kica, Micherda, Človečko (85. D. Keresteš), Horodník (75. Dupkala), Voško (60. Somov), Maník

Tabuľka

(21:33, j)
Diskusia
Pridať komentár