Detičky z Bardejova tvorili

722x
05. August 2019
Prázdninové tvorivé dielničky pre deti
Deti vytvárali množstvo zaujímavých vecí
 
V Hornošarišskom osvetovom stredisku v Bardejove sa počas letných prázdnin konajú tvorivé dielničky pre deti staršie ako 9 rokov. Počas júla prebiehali v dvoch týždňových turnusoch, a to od 15.-19. 7. a od 22.-26. 7. 2019 v Dielni ľudových remesiel pod záštitou pracovníčok HOS. Prázdninové dielničky boli financované z fondu na podporu umenia.
 
Ako každý rok, aj tentoraz sa júlové dielničky začínali o deviatej hodine ráno a končili na pravé poludnie. Hoci boli prevažne určené pre dievčatá, prítomní chlapci nezaháľali a vytvorili výrobky pre svoje mamičky či babky. Počas troch hodín tak vznikli výrobky rôzneho druhu.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Deti sme sa snažili motivovať k manuálnym zručnostiam, aby sami zažili proces tvorby, ktorý prejde práve ich rukami. Taktiež bolo cieľom viesť deti k recyklácii, ktorá je jednou z najviac rezonujúcich tém súčasnosti. Samotný výsledok potešil nejedno oko. Detičky si rýchlo osvojili rôzne techniky výroby, čo bolo aj vidieť pri samotných hotových výrobkoch. Vznikli tak krásne ozdobné tašky, živicové náhrdelníky, náramky na ruky, stojany na fotografie, obrázky z nití, rôzne pozdravy tvorené technikou quilling, vejáre, magnetky z moduritu, rôzne 3D modely, svietniky, záložky, kvetináče, do ktorých sa deti učili sadiť žeruchu a napokon sa učili prišívať gombíky a guľôčky na textilné vaky. V posledný deň si ako odmenu vyrobili kvet, ktorý si ozdobili sladkosťami a odmenili tak samých seba.
 
Veríme, že sa opäť stretneme, a preto by sme radi pozvali všetky tvorivé deti na augustové prázdninové dielničky, ktoré sa uskutočnia od 12.-16. 8. 2019 v Dielni ľudových remesiel v Hornošarišskom osvetom stredisku, ktoré sa nachádza na Rhodyho ulici č.6. Prihlásiť môžete svoje deti na tel.č.: +421 903 251 629. Tešíme sa na stretnutie a spoločné kreatívne tvorenie.
(10:22, L. Petrušová, foto:L. Petrušová, M. Harňaková)
 
Diskusia
Pridať komentár