Najnavštevovanejšie podujatie severovýchodu Slovenska vás očakáva aj s parným vlakom

2437x
07. August 2019
Príďte sa zabaviť na Bardejovský jarmok, vystúpia Lucie Bílá, Hex, Kali...
Pripravený je bohatý kultúrny program na Radničnom námestí 
 
Ťahákmi tohtoročného Bardejovského jarmoku od štvrtka 22. augusta do nedele 25. augusta 2019 budú kultúrne podujatia. Vo štvrtok vystúpia Kollárovci, Košický Big Band, Hrdza a Katarzia. V piatok bude rockový festival Bardrock, predstavia sa Metropolis, Hex, Ravenclaw. V sobotu zažiaria Sima, Majself, Dominika Mirgová a Kali. V nedeľu o 20.30 hod. to rozprúdi hlavná hviezda Lucie Bílá, pred ňou ešte vystúpia Riverstone, Buranowski a ďalší.
 
Počas štyroch dní sa v Bardejove predstavia na tradičnom Bardejovskom jarmoku trhovníci s rôznym spotrebným tovarom, nebudú chýbať pohostinské stánky s gurmánskymi špecialitami a nápojmi. Remeselníci sa so svojimi výrobkami predstavia v „Uličke remesiel“ a priľahlé ulice v centre mesta zaplnia aj zábavné atrakcie a lunaparky. Pre návštevníkov jarmoku je pripravené množstvo sprievodných podujatí. Neoddeliteľnou súčasťou výročného jarmoku je bohatý kultúrny program všetkých hudobných žánrov – vystúpenia folklórnych súborov, hudobných kapiel, domácich a zahraničných umeleckých telies. Hlavným organizátorom tohto výnimočného obchodno-spoločenského a kultúrneho podujatia je mesto Bardejov.
 
 
Riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) „ŠARIŠ“ - Bardejov Ing. Radomír Jančošek k tomu hovorí: ,,V tomto roku sa koná už 668. historický ročník tohto podujatia, ktorý je zároveň 48. novodobým Bardejovským jarmokom. Ide o najvýznamnejšie podujatie v oblasti cestovného ruchu, zábavy, kultúry i komercie na severovýchodnom Slovensku. Vlani tu bolo na zabratej ploche 8600 m2 spolu umiestnených 503 stánkov, z toho 82 s občerstvením. Tento rok sa očakáva podobná účasť. Bardejovský jarmok je fenomén, aký nemá na Slovensku obdobu. Radničné námestie i uličky starobylého najkrajšieho historického mesta na Slovensku opäť ožijú netradičným ruchom obchodníkov, remeselníkov a návštevníkov.“
 
Dodáva, že trhovníci budú ponúkať spotrebný tovar, občerstvenie a gurmánske špeciality. Nebudú chýbať ani tradičné ľudovoumelecké remeslá s ukážkami tvorby a výroby v atraktívnej „Uličke remesiel“ na Radničnom námestí a množstvo zábavných atrakcií a lunaparkov, autosalón pred Športovou halou, či detský jarmok v sobotu v Promenádnom parku. V piatok je súčasťou programu i obľúbený rockový festival BARDROCK.
 
Príjmy z jarmoku do rozpočtu mesta Bardejov dosiahli v posledných troch rokoch viac ako 100 000 eur ročne. Pokoj, verejný poriadok a dopravnú disciplínu počas neho zabezpečujú v úzkej súčinnosti príslušníci MsP Bardejov a Okresného riaditeľstva PZ Bardejov. Vlani bolo počas jarmoku nasadených 48 príslušníkov mestskej polície a 69 policajtov OR PZ Bardejov.
 
Rozlúčkový parný vlak z Košíc do Bardejova
 
Aj tento rok bude v sobotu 24.8.2019 premávať z Košíc do Bardejova a späť na jarmok historický vlak. Tentoraz to bude nostalgický vlak zložený z historických vagónov a potiahne ho unikátny takmer 100 ročný parný rušeň Ventilovka, pre ktorý to bude rozlúčková jazda na Slovensku. Pre železničných a turistických fajnšmekrov bude pripravená aj mimoriadna ponuka - jazdy s parnou lokomotívou po bardejovskej vlečke až k budove bývalého závodu JAS, čo je skutočne veľká vzácnosť, lebo po týchto koľajniciach nikdy parný vlak neprešiel. Vlak z hlavnej železničnej stanice v Košiciach odchádza v sobotu 24. augusta ráno o 8:15 hod. a z Prešova o 9:30 hod. Spiatočný odchod z Bardejova je naplánovaný na 15:40 hod.
(11:00, red)
 
Diskusia
Pridať komentár