Bardejovské futbalistky na úvod rozstrieľali Trenčín, na cestu mu nadelili desiatku

2251x
18. August 2019
Strelecké hody v podaní žien Partizána
 
Radosť Bardejovčaniek po strelení gólu
 
Futbalistky Partizána Bardejov odohrali úvodný zápas v novej sezóne. V prvom kole pred vlastnými fanúšikmi nastúpili proti nováčikovi súťaže, celku AS Trenčín. Bardejovčanky boli favoritkami a to aj potvrdili, keď súperovi postupne nastrieľali desať gólov, päť v prvom a päť v druhom polčase.
 
Od začiatku to bola hra mačky s myšou. Skóre už v tretej minúte peknou ďalekonosnou strelou otvorila šikovná Tejová. V dvadsiatej minúte na 2:0 zvýšila skúsená Pavičević. Po polhodine hry hostky faulovali vo vlastnom pokutovom území a Dimitrijević z penalty zvýšila.
 
Prešlo päť minút a hráčky v ružových dresoch sa radovali po štvrtý raz – Pavičević mierila presne a keď o minútu Havranová upravila na 5:0, bolo jasné, ako sa zápas skončí.
 
Po zmene strán prešli iba štyri minúty a strelecký účet v drese Partizána si otvorila nová hráčka – Dukić. Po hodine hry sa Trenčianky znova dopustili nedovolenej hre a Dimitrijević z ďalšej penalty upravila na 7:0.
 
Hostiteľky boli pri chuti a vypracovávali si aj ďalšie gólové šance. V 63. minúte si Repková strelila vlastný gól. O štvrťhodinu neskôr Dukić vsietila svoj druhý gól a päť minút pred záverom Havranová strelila desiaty gól Bardejova. Úvodný zápas tak aktuálnym vicemajsterkám Slovenska vyšiel na výbornú a nováčikovi súťaže na cestu nadelili desať gólov.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
„Som veľmi spokojný. Pred zápasom sme mali trošku obavu z Trenčína, pretože je to nováčik a nevideli sme ich hrať. Víťazstvom 10:0 sme sezónu veľmi dobre rozbehli. Musím uznať aj silu Trenčína, hostky sa snažili, neodkopávali lopty, snažili sa hrať futbal. Asi zaplatili nováčikovskú daň v tejto súťaži. Druhá liga nie je tak fyzicky náročná. Trenčín ešte veľa družstiev potrápi, keď si zvykne na tú súťaž,“ prezradil bezprostredne po zápase tréner Partizána Ľubomír Čekan.
 
Dievčatá si počas celých 90 minút udržali vysoké tempo, na kopačkách mali pokoj a celý zápas hrali do plných. „Hrali sme aj cez krídla, aj cez stred, jednoducho, efektívne. Tým pádom súper nedokázal zachytávať naše útoky,“ vyzdvihol hru domácich tréner Čekan.
 
V zápase sa predstavili vo veľmi dobrom svetle aj tri posily z Čiernej Hory – Darija Dukić, Maja Šaranović i Helena Bozić. „To, čo sme od nich očakávali, svojim spôsobom splnili. Dúfam, že ich výkonnosť každým zápasom bude rásť.“
 
Bardejovčanky sa najbližšie doma predstavia už počas najbližšej jarmočnej soboty, keď od 15.00 hod. ich čaká Banská Bystrica. „Budeme musieť zregenerovať, bude to špecifický zápas, pretože v Bardejove je jarmok. Verím, že znovu podáme taký zodpovedný výkon a fanúšikovia budú spokojní. Proti Trenčínu prišlo na tribúny dosť veľa divákov, verím, že ich aj týmto výkonom prilákame a že ich v zápase proti B. Bystrici bude ešte viac,“ dodal s úsmevom Ľ. Čekan.
 
Partizán Bardejov BŠK – AS Trenčín 10:0 (5:0)
Góly: 3. Tejová, 20. a 38. Pavičević, 33. a 57. Dimitrijević (oba z pen.), 39. a 85. Havranová, 49. a 76. Djukić, 63. Repková (vl.)
Bardejovčanky nastúpili v tejto zostave: Solárová – Havranová, Dimitrijević, Vaľušová (46. Tipulová), Pavičević, Dukić, Šaranović, Gmitterová (72. Mattová), Tejová (60. Lukčíková), Bozić (75. Maliňaková), Semanová (66. Sivčová)
(20:47, j) 
Diskusia
Pridať komentár