Tohtoročný jarmok oficiálne otvorený, prišiel aj premiér Peter Pellegrini

4878x
22. August 2019
Jarmok odštartovaný
Peter Pellegrini (tretí zľava) prišiel otvoriť bardejovský jarmok 
 
Dnes (štvrtok, 22. augusta 2019) odštartoval v poradí 668. historický a 48. novodobý Bardejovský jarmok. Tento rok sa jeden z najstarších jarmokov na Slovensku nesie v duchu cechu remenárov.
 
Jarmok odštartoval otvorením výstavy ovocia a zeleniny v Poľsko-slovenskom dome. Oficiálne bol odštartovaný po 16.00 hod. Po úvodných ceremóniách na pódiu vystúpili Kollárovci.
 
Do Bardejova prijal pozvanie predseda vlády Slovenskej republiky Peter Pellegrini, podpredseda národnej rady Slovenskej republiky Béla Bugár či podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
„Bardejov je mesto, ktoré spája vzácny odkaz bohatej histórie s novými výzvami modernej súčasnosti. Hodnoty, ktoré vytvorili naši predkovia, sú pre nás záväzkom na zachovanie ale aj inšpiráciou, aby sme aktívne tvorili dejiny nové. Aby bol Bardejov naďalej dynamicky sa rozvíjajúcim, moderným a príťažlivým miestom pre dôstojný život súčasníkov. A to, čo ostane po našej generácii, bolo rovnako vzácne a motivujúce aj pre našich pokračovateľov. Tak, ako naši predkovia vytvorili z Bardejova uznávané a rešpektované mesto, tak sa aj my usilujeme nasledovať ich príklad. Aj vďaka tomu žijeme v najkrajšom meste na Slovensku,“ uviedol primátor Bardejova Boris Hanuščak.
 
„Bardejovský jarmok už dávno prekročil hranice nielen východného Slovenska, ale aj hranice Slovenskej republiky a má dobré meno v celej Európe. Svedčí o tom aj množstvo zástupcov iných miest, ktorí každoročne navštívia toto nádherné mesto. Bardejov je najkrajšie mesto v Slovenskej republike,“ nadviazal na primátora premiér Slovenska Peter Pellegrini.
 
Bardejovský jarmok sa koná štyri dni, od štvrtka do nedele. Program jarmoku nájdete v kalendári na našom webe či v poslednom čísle našich novín. 
(20:51, red)
Diskusia
Pridať komentár