Bardejov zdolal Ružomberok a získal dôležité tri body

1994x
30. August 2019
Body ostali na východe 
Bardejovčania po zápase ďakovali aj fanúšikom
 
Už v piatok (30.8.2019) odštartovalo siedme kolo druhej futbalovej ligy súbojom Bardejova s béčkom Ružomberka. Domáci boli pred zápasom miernym favoritom, čo napokon aj potvrdili a po góloch Leška a Berežného sa tešili z troch bodov.
 
Od úvodu chceli obe mužstvá dostať súpera pod tlak. Na trávniku sa bojovalo a hralo sa zo strany na stranu. Obrana na oboch stranách musela byť pozorná. Bardejovčania sa ujali vedenia v 38. minúte po góle Leška. Do konca prvého polčasu jednogólové vedenie udržali.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Po zmene strán sa Partizáni snažili pridať aj druhý gól, no Ružomberčania odolávali. Pozorný musel byť aj gólman Bardejova Pillár. V 65. minúte sa zranil M. Keresteš a musel striedať. Hneď o niekoľko desiatok minút si diváci zakričali gól po druhý raz – krásnou strelou nedal brankárovi hostí šancu Berežný a poslal domácich do dvojgólového vedenia.
 
V ďalších minútach sa hralo prevažne v strede ihriska. Desať minút pred koncom mohli hostia znížiť, no pozorný bol gólman hostiteľov. V samom závere si už Hornošarišania výsledok postrážili a po víťazstve 2:0 sa radovali z troch bodov.
 
Povedali po zápase: 
 
Domáci tréner Branislav Benko po víťaznom dueli povedal: V prvej tretine sme ako keby boli prekvapení, že Ružomberok tvrdí muziku, boli sme nervózni. Bolo to na nás vidieť. Bol tlak, že už by bolo potrebné získať víťazné body z domáceho ihriska. Pomohol nám gól Adriána Leška, potom sa chlapci trošku ukľudnili.
 
V druhom polčase nám vyšla štandardka, okrem iných šancí, dali sme gól. Desať minút pred koncom nás podržal dvomi zákrokmi brankár Pillár a sme veľmi radi, že sme získali tri body. Ružomberok bol náročný súper. V kútiku duše sme sa ho, pravdupovediac, obávali, lebo išiel o ňom dobrý chýr a to aj potvrdili, že sú dobré mužstvo. O to nás viac teší, že body ostali doma. Pred zápasom sme museli pristúpiť k zmene v základnej zostave, keďže musí hrať jeden hráč do 21 rokov a náš útočník Voško je trošku mimo formy, tak sme museli postaviť do brány mladého Dávida Pillára a on sa svojej úlohy zhostil ako jednotka. Takže tento ťah nám vyšiel.“
 
 Tlačová konferencia
 
Hosťujúci asistent trénera Peter Struhár zápas videl takto: V prvej tretine zápasu sme držali loptu, cirkulovali sme s loptou, len do nejakej finálnej fázy sme sa nedostali a nemohli sme vystreliť na bránu. Čo sa týka centrov, tam boli nepresnosti a domáci využili brejkovú situáciu, kde nám po našej pravej strane zbehol hráč a zakončil.
 
Do druhého polčasu sme išli s tým, že chceme byť trošku dôraznejší a dostávať loptu do pokutového územia a musím priznať, že veľmi sa nám to nedarilo. V druhom polčase mal Bardejov oveľa viac šancí ako ten prvý polčas, možno z toho, že sme chceli zápas nejako zvrátiť. Prišiel rohový kop, kde sme druhú loptu nezachytili a bolo z toho 2:0. Do zápasu sme sa mohli dostať po centri v 80. minúte, ešte by sa možno dalo niečo robiť s tým zápasom, ale tým pádom ideme bez bodov domov. Gratulujem domácim.“
 
Partizán Bardejov BŠK – MFK Ružomberok B 2:0 (1:0)
Góly: 38. Leško, 67. Berežný
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Pillár – M. Keresteš (65. Berežný), Bartek, Petko, Dupkala, Kica, Človečko, Horodník (86. Rocheu), Leško (90. Voško), Milunović, Maník
(21:24, j)
Diskusia
Pridať komentár