Súkromné gymnázium s novým názvom i s novým zriaďovateľom

2312x
06. September 2019
Súkromné gymnázium DSA odštartovalo nový školský rok
 Videoreportáž
 
Nový školský rok odštartoval aj na Súkromnom gymnáziu v Bardejove. Po pätnástich rokoch škola zmenila zriaďovateľa, čo je aj najväčšou novinkou na začiatku roka. Do prvého ročníka nastúpilo 28 žiakov, čiže plný počet, ako gymnáziu sľúbilo ministerstvo školstva.
 
„Som veľmi rada, že po pätnástich rokoch k 1.9.2019 meníme zriaďovateľa, je to spoločnosť Deutsch – Slowakische Akademien (DSA). Pre nás to znamená nejaký progres, je to nová ambícia vytvoriť zo Súkromného gymnázia elitnú vzdelávaciu inštitúciu,“ uviedla riaditeľka škola Renáta Tulejová.
 
Zmenu zriaďovateľa podporil aj Prešovský samosprávny kraj, ktorý deklaroval fungovanie školy aj v ďalších rokoch. Študenti i pedagógovia Súkromného gymnázia budú Nemecko navštevovať v rámci výmenných pobytov, takisto školu čakajú novinky aj vo vzdelávaní jazykov. Minulé roky gymnázium dosiahlo mnohé úspechy a práve na tie bude chcieť nadviazať aj v budúcnosti. Vyučovanie jazyka bude prebiehať aj formou videokonferencií.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
„DSA posledné roky relatívne rýchlo rastie, naberá nové školy. Naša koncepcia je jednotný systém vzdelávania od materských škôl, cez základné školy po stredné školy a gymnázia. Táto naša filozofia stále trvá, pokiaľ sa otvorila možnosť napomôcť, podporiť a prevziať gymnázium v Bardejove, tak sme povedali, že áno, zapadá do našej koncepcie,“ informoval Marek Nikel, predseda predstavenstva DSA.
 
„Máme akcionárov z Nemecka, ktorí majú podobnú sieť vybudovanú v Nemecku. Táto sieť v Nemecku je o tom, že má rôzne výchovno-vzdelávacie zariadenia, školské zariadenia, stredné školy a práve o to sa opierame. Chceme podporovať cudzí jazyk, chceme motivovať žiakov pre vzdelávanie sa v cudzích jazykoch, chceme podporiť mobilitu či výmenné stáže,“ dodal M. Nikel.
 
Škola zároveň od nového školského roka nesie nový názov, Súkromné gymnázium DSA v Bardejove.
(18:54, M. Baranová)
Diskusia
Pridať komentár