V knižnici sa uskutočnila beseda pre deti základných škôl

963x
19. September 2019
Mapovanie vodného bohatstva
Lenka Šingovská, šéfredaktorka vydavateľstva Class prezentuje deťom 
 
Voda je k životu potrebná a má svoju silu, ktorú je možné využívať rôznymi spôsobmi. O jej význame sa mohli deti základných škôl dozvedieť v Okresnej knižnici Dávida Gutgesela v Bardejove, kde sa 11. septembra 2019 konala beseda so šéfredaktorkou vydavateľstva Class Ing. Lenkou Šingovskou a tiež autorkou projektu s názvom „Mapovanie vodného bohatstva“.
 
V rámci besedy autorka prezentovala jednu zo série kníh „Slovensko – krajina plná tajomstiev“ – „Vodné dobrodružstvá“, ktorá chce čitateľovi priblížiť toto veľké prírodné bohatstvo Slovenska. Kniha je spestrená nádhernými ilustráciami Zuzany Fuskovej. Obsah knihy, ktorý je v slovenskom jazyku na jednej strane a s anglickým prekladom na druhej strane, má inšpirovať a upovedomiť si hodnotu vody, ktorá je pre fungovanie spoločnosti nevyhnutná.
 
Príbeh knihy je o dobrodružstvách malého Miška, ktorý spolu so svojim otcom navštívia vybrané vodné plochy Slovenska. Z vybraných ilustrácií z tejto knihy prebieha vo výstavnej sieni OKDG výstava, ktorá potrvá do 25.9.2019.
(10:20, M. Balaščák)
Diskusia
Pridať komentár