Bardejovčania sa zúčastnili protestu Za slušné Slovensko

2012x
22. September 2019
Nezabudneme, pokračujeme
 Videoreportáž
 
Na Radničnom námestí v Bardejove sa v piatok dvadsiateho septembra uskutočnil ďalší protest Za slušné Slovensko s podtitulom: Nezabudneme, pokračujeme.
 
„Rozhodli sme sa pripojiť k iniciatíve Za slušné Slovensko aj tu v Bardejove, pretože si uvedomujeme, že niektoré udalosti, ktoré sa udiali v poslednej dobe sa snažia mocní ľudia v tejto krajine zamiesť pod koberec a my im to nedovolíme,“ uviedol študent a jeden z hlavných organizátorov Vojtech Exner.
 
Organizátori sa aj v Bardejove chcú do budúcna zapájať do takýchto a podobných aktivít. „Budeme to robiť veľmi radi a až do vtedy, pokiaľ sa Slovensko nezmení,“ dodal Exner.
 
Pred prítomnými sa s príhovorom postupne predstavili správca komunitnej nadácie Jozef Jarina, členka občianskeho združenia Bašta Edita Maxinová či reportér Mario Hudák. O hudobný sprievod sa postaral Pavol Bartoš.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
„Aj mňa mrzí mnoho nedostatkov v našom spoločensko-politickom živote a tam, kde vidím, že je nejaká neprávosť alebo nespravodlivosť, tak rád poukážem a keď treba tak aj prispejem ku riešeniu, aby sme tú slušnejšiu spoločnosť na Slovensku mohli dosiahnuť,“ prezradil vystupujúci J. Jarina.
 
V závere mítingu zaznela Slovenská hymna a minúta ticha, následne sa ľudia so zapálenými sviečkami presunuli k studni, kde bola vyobrazená podobizeň zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.
(20:58, j, Z. Šinaľová)
 
Diskusia
Pridať komentár