Študenti SSOŠ v Bardejove sa zapojili do Svetového upratovacieho dňa

1097x
25. September 2019
Upracme Slovensko - upracme si školu
Žiakom sa podarilo vyzbierať plné vrecia odpadu
 
Upracme svet, upracme Slovensko je medzinárodná iniciatíva, ktorej cieľom je nielen počas Svetového upratovacieho dňa – 21. septembra 2019 - vyčistiť naše okolie. Svetový čistiaci deň je globálnou iniciatívou, ktorá minulý rok prilákala 17 miliónov ľudí v 157 krajinách. Na Slovensku sa na jar zapojilo do tejto akcie 5 tisíc ľudí.
 
Pri príležitosti tohto dňa zorganizovalo občianske združenie Upracme Slovensko akciu, pričom srdečne pozvalo všetkých zapojiť sa do jesenného národného čistenia krajiny pod názvom Upracme Slovensko – Svetový čistiaci deň 2019. Akcia je zameraná na zber odpadu, čistenie prírody a iné aktivity s cieľom zvýšenia ekologického povedomia obyvateľov Slovenska.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Do tejto akcie sa v piatok 20. septembra 2019 zapojili aj študenti a pedagógovia našej školy, Súkromnej SOŠ v Bardejove, pod vedením Ing. Markovej, koordinátorky environmentálnej výchovy. Spolu ukázali, že stav životného prostredia a čistota okolitej prírody im nie sú ľahostajné. Zaregistrovali sa na stránke www.upracmeslovensko.sk, kde zaevidovali svoju akciu pod názvom „Upracme si školu“, ktorej cieľom bolo vyčistiť okolie svojej školy. Akcia sa konala s nadšením a elánom do práce. Žiaci si pripravili vrecia a rukavice, ktoré nám zabezpečili organizátori a dali sa do upratovania okolia. Spoločne vyčistili okolie školy a pomohli mestu vylepšiť situáciu na verejných priestranstvách. A práce veru nebolo málo.
 
Na záver akcie sa plné vrecia odpadu odpratali tam, kam u nás správne patria, teda klasický odpad do komunálneho odpadu a bioodpad na bioskládku. Ďakujeme všetkým zúčastneným, že v rámci Svetového čistiaceho dňa spoločne prispeli k čistejšiemu Slovensku. Vždy pri prechádzke po voľnej prírode si prosím spomeňte na prácu množstva ľudí, ktorí možno vyčistili práve tú lokalitu, po ktorej sa prechádzate. Pamätajte na to, že odpad nikdy nepatrí do prírody. Ďakujeme...
(14:55, Ing. H. Marková)
Diskusia
Pridať komentár