V Bardejove sa stretli nadšenci moderného vzdelávania

656x
09. Október 2019
Vzdelávame pre budúcnosť
 
 Konferencia sa v Bardejove uskutočnila po prvý krát
 
Konferencia Vzdelávame pre budúcnosť už šiesty rok zoznamuje učiteľov s novými technológiami, ktoré im uľahčujú prácu a pre študentov sú užitočným spestrením vyučovania.
 
Na Gymnáziu Leonarda Stöckela v Bardejove sa prvýkrát konala konferencia Vzdelávame pre budúcnosť. Organizátori 6. ročníka tohto podujatia ešte zavítajú aj do Košíc, Banskej Bystrice a Bratislavy.
 
Konferencia je určená učiteľom, riaditeľom škôl a správcom školských sietí, aby si na nej mohliprakticky vyskúšať najmodernejšie technológie využiteľné na vyučovacích hodinách. Konferencia Vzdelávame pre budúcnosť je už od svojho začiatku venovaná novinkám v oblasti technológií a vzdelávania.
 
,,Máme už šiesty ročník tohto podujatia, z čoho máme veľkú radosť. Očakávame, že konferencie sa počas celého týždňa zúčastní okolo 400 riaditeľov škôl, učiteľov, ale aj IT správcov z celého Slovenska. Prinášame im najmä obsah transformácie vzdelávania s digitálnymi technológiami a ukazujeme im štyri hlavné piliere – pre vedenie škôl, pre moderné vzdelávanie a vyučovanie, pre infraštruktúru, čiže celé IT zabezpečenie školy a inteligentné školy, čo je nová téma,“ povedala Zuzana Molčanová, Learning Solutions Specialist pre krajinu Slovensko Microsoft Česká republika a Slovensko, ktorá absolvovala všetkých šesť ročníkov konferencie ako z pozície učiteľky, tak aj organizátorky.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Pre účastníkov konferencie sú pripravené prednášky, ale aj workshopy. ,,Myslíme si, že mladí ľudia by mali vedieť využívať moderné technológie hlavne ako pracovné nástroje. Chceme žiakov a študentov naučiť, aby im slúžili v ich prospech a boli s ich pomocou produktívnejší. Aby si vedeli urobiť dobrý časový manažment, aby vedeli dobre riadiť projekty, to sú všetko zručnosti, ktoré chceme, aby ovládali. Najskôr však musíme tieto technológie priblížiť učiteľom, aby študentov vedeli správne viesť a motivovať ich,“ doplnila Zuzana Molčanová.
 
Zoznamovať sa s inováciami znamená pre pedagógov dávku odhodlania a hlavne investície času do vlastného vzdelávania. Na konferenciu však mnohých privádza zvedavosť, čo nové by im mohlo ten učiteľský život uľahčiť.
 
,,Človek získa prehľad o technológiách, môže si ľahšie vybrať z toho množstva ponúk a následne to aplikovať vo vyučovaní. Je to pre nás veľká česť, že konferencia Vzdelávame pre budúcnosť zavítala aj do menšieho mesta, akým je Bardejov a že sa konala práve na našom gymnáziu,“ povedal Ján Miškanin, učiteľ na Gymnáziu Leonarda Stöckela v Bardejove.
 
Podujatie si pochvaľujú aj pedagógovia škôl z malých obcí. ,,Myslím, že je pre nás nesmierne prínosom, že sa môžeme zúčastniť takýchto podujatí, že sa neorganizujú iba v hlavnom meste. Na dedinách máme stále problém s internetom, verím, že aj u nás sa čoskoro dočkáme modernizácie, “uviedol Róbert Drienovský zo ZŠ s MŠ v Spišských Hanušovciach.
(20:11, M. Koreny)
 
Diskusia
Pridať komentár