Obrazy Hospicu Matky Terezy v Bardejovskej Novej Vsi

2276x
10. Október 2019
Hospic v obrazoch
 
 Návštevníci zavítali na vernisáž zaujímavej výstavy
 
Vo vstupných priestoroch Poľsko-slovenského domu v Bardejove sa dnes popoludní (štvrtok, 10. októbra 2019) uskutočnila vernisáž k výstave Hospic v obrazoch. Výstava sa koná pri príležitosti svetového dňa hospicovej a paliatívnej starostlivosti, ktorý pripadá na dvanásteho októbra.
 
„Fotografická výstava Hospic v obrazoch približuje problematiku hospicovej činnosti na Slovensku. Takáto výstava sa v Bardejove ešte nekonala a teda nemá obdoby. Koluje mýtus, že do hospicu chodia nevyliečiteľní ľudia už len zomierať, v skutočnosti tu však naši pacienti prichádzajú žiť čo najplnšie až do poslednej chvíle.
 
Pozrite si bohatú fotogalériu:
 
Aj keď nedokážeme pridať viac dní do života pacientov, vnášame viac života do ich dní. Viac života do dní neznesiteľnej bolesti v príjemnom prostredí, ktoré dýcha domovom. Viac života do dní vďaka prijatiu a láskavej starostlivosti členov hospicového tímu a viac života do posledných dní, v ktorých náš pacient nezostáva sám,“ prezradil vedúci Hospicu Matky Terezy v Bardejovskej Novej Vsi, Bohuš Čepiga.
 
Zriaďovateľom hospicu je Košická arcidiecézna charita. Hospic bol do prevádzky daný prvého júla v roku 2003. Prostredníctvom výstavy sa návštevníci môžu dozvedieť nové odpovede na otázky zo života prostredia hospicov, ktoré čoraz viac napĺňajú interesantné a nepredstaviteľne náročné služby v prospech pacientov bez rozdielu pohlavia, veku či náboženstva.
 
O sprievodný hudobný sprievod sa postarali žiaci súkromnej umeleckej školy. Výstava potrvá do 10.11.2019.
(15:22, j)
Diskusia
Pridať komentár