Poznáme najkrajšie a najškaredšie zákutia Bardejova

2834x
16. Október 2019
Slávnostné vyhodnotenie programu Čistý Bardejov 2019
Spoznali sme najkrajšie miesta v meste i hyzdiča 
 
 
Už po 15-ty krát Komunitná nadácia Bardejov verejne vyhodnocovala svoj najväčší program – Čistý Bardejov. Program je charakteristický tým, že občania môžu požiadať komunitnú nadáciu o grant do sumy 600 eur pre skrášlenie okolia pred svojím bytovým domom, alebo na zveľadenie verejného priestoru, ale tiež tým, že všetky objekty a priestranstvá v meste sú hodnotené v troch kategóriách: 1. rodinné domy, 2. bytové domy a 3. organizácie.
 
Treťou úrovňou programu je reštrikčná súťaž zameraná na vyhľadávanie tzv. hyzdičov mesta. Vyhodnotený najväčší hyzdič získava každoročne putovnú „cenu“ Bodliak mesta.
 
Za rok 2019 toto ocenenie získal, na základe vyhodnotenia študentov Gymnázia Leonarda Stӧckla a hlasovania verejnosti z 9 „kandidátov – hyzdičov“ objekt bývalého hotela Republika na Radničnom námestí, vlastníkom ktorého je firma XAWAX, s.r.o.
 
Druhý v poradí sa umiestnil tzv. zelený dom na Rhodyho ulici, ktorého súčasným vlastníkom je JUDr. Jozef Jaroščák a tretia skončila zanedbaná mestská fontána pred Strediskom obchodu a služieb v Bardejovských Kúpeľoch.
 
Tento deň bol nevšedný predovšetkým pre tých Bardejovčanov, ktorí získali ocenenie za svoj prínos ku skrášľovaniu nášho mesta tým, že si príkladne udržujú a skrášľujú prostredie okolo svojich domov a organizácií. Vo Výstavnej sieni Hornošarišského osvetového strediska za doprovodu hudobníkov - žiakov Súkromnej Základnej umeleckej školy Pod Vinbargom 1 bol „Čistý Bardejov 2019“ správcom nadácie Jozefom Jarinom, predsedom jej správnej rady Vladimírom Savčinským a členom správnej rady Jánom Fottom slávnostne vyhodnotený.
 
Po objasnení cieľov programu Čistý Bardejov a podelení sa so skúsenosťami z hodnotenia okolí vo všetkých častiach mesta si víťazi súťaže O najkrajšie okolie prevzali ceny z rúk zástupcov nadácie. Podujatie moderoval Juraj Bochňa.
 
Program Čistý Bardejov je realizovaný komunitnou nadáciou už od roku 2005 v rámci Strategického plánu ekonomicko – sociálneho rozvoja mesta.
 
Vyhodnocovanie súťaže O najkrajšie okolie je každoročne uskutočňované hodnotiacimi komisiami zostavenými z členov Správnej rady KNBJ, poslancov mestského zastupiteľstva a dobrovoľníkov KNBJ.
 
V kategórii Rodinné domy boli v tomto roku ocenení: 1. rodina Miroslava Jaščura, mestská časť Dlhá Lúka, ul. Pod kútmi 42 2. rodina Marcely Sorokovej, ul. Gróner 3 3. rodina Marcela Vala, ul. Jesenského 9
 
Kategória Bytové domy: 1. obyvatelia bytového domu na ul. Bezručova 24 – 29 2. obyvatelia bytového domu na ul. Komenského 26 3. obyvatelia bytového domu na ul. Nábrežná 7
 
Kategória Organizácie: 1. Čerpacia stanica na ul. Duklianska, pri bývalom JASe, nájomca Ing. Adrián Urda 2. Autoumývarka pri Kauflande – majiteľ p. Milan Červeniak 3. ZŠ s MŠ, mestská časť Poštárka – riaditeľ školy Mgr. Peter Varga
(20:47, J. Jarina)
 
Diskusia
Pridať komentár