Futbalisti Partizána porazili Dubnicu rozdielom triedy

1151x
03. November 2019
Najvyššie víťazstvo v sezóne
Bardejovčania zvíťazili rozdielom triedy 
 
V šestnástom kole druhej futbalovej ligy mužov, prvom odvetnom, hostili hráči Partizána Bardejov celok Dubnice nad Váhom. Hostia pred týmto zápasom boli na špici tabuľky spolu s Banskou Bystricou, naopak domáci boli namočení v pásme zostupu. Favorit bol teda jasný.
 
V úvode sa oba celky oťukávali a hralo sa prevažne v strede ihriska. Dubnica nad Váhom sa do vyloženejšej šance nedostávala a brankár Partizána Dlugoš bol pozorný. V závere úvodného dejstva sa hostitelia dožadovali penalty, no rozhodca pokutový kop neodpískal.
 
Druhá štyridsaťpäťminútovka vyšla Bardejovu na výbornú a už po niekoľkých sekundách Horodník po rohovom kope a po miernom teči otvoril skóre stretnutia – 1:0. V sedemdesiatej prvej minúte na 2:0 zvyšoval Voško a keď o šesť minút Maník po centri Petka pridal tretí gól, bolo o víťazovi rozhodnuté. V závere ešte pridať gól mohol Berežný, no prázdnu bránu netrafil.
 
Partizán porazil Dubnicu nad Váhom rozdielom triedy 3:0 a do tabuľky po dlhom čase získal plný počet bodov.
 
Povedali po zápase
 
„Prvý polčas bol minimálne vyrovnaný, možno sme boli o niečo lepším mužstvom. Domácim pomohol gól, ktorý sme dostali po štandardke, ktorú sme mali jednoznačne ubrániť. Domáci potom hrali na brejky, dostali sme z brejku gól, takže dnes by sme nedali gól asi ani do rána. Mali sme náznaky šancí, nedali sme, domáci dali gól čo prišli do šestnástky. Druhá liga je vyrovnaná, ťažká súťaž. Domáci majú dobré mužstvo, ja im prajem, aby sa zachránili. Domáci vyhrali zaslúžene, ale o všetkom rozhodol prvý gól, ktorý sme jednoducho nemali dostať,“ uviedol po stretnutí tréner Peter Gergely.
 
Jeho náprotivok Branislav Benko duel okomentoval takto: „Chlapcom sme po zápase doma s Bystricou zdôrazňovali, že budú musieť podať minimálne taký výkon, ak budú chcieť vyhrať. Prvý polčas bol aký bol, mužstvá sa oťukávali, zisťovali čo si môžu dovoliť, bol tam trochu vzruch v 45. minúte, lebo z nášho pohľadu to bola penalta. Druhý polčas rozhodol prvý gól, dobre sme vstúpili do polčasu, chlapcov sme povzbudili v kabíne, aby si verili, aby neopúšťali z bojovnosti, behania. Dali sme gól, mali sme výhodu, dali sme druhý a tretím gólom sa nám podarilo dotiahnuť zápas do víťazného konca. Myslím si, že sme potešili fanúšikov Bardejova i keď po odpískaní zápasu namiesto toho, aby vytlieskali chlapcov, videl som, že odchádzali preč. Takže fanúšikom Bardejova asi nestačí nič.“
 
Partizán Bardejov BŠK – FK Dubnica nad Váhom 3:0 (0:0)
Góly: 47. Horodník, 71. Voško, 77. Maník
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Dlugoš – Berežný, Rocheu, Bartek, Brigant (74. Petko), Horodník (82. Človečko), Janso, Voško (85. Leško), Milunović, Keresteš, Maník
 
V poslednom jesennom zápase vycestuje Bardejov do Petržalky, zápas sa odohrá 10.11. od 10.30 hod. Následne 16.11.2019 sa partizáni stretnú v Slovenskom pohári so Slovanom Bratislava. Lístky na duel sú v predpredaji v Reštaurácii Štadión.
(17:33, j)
 
Diskusia
Pridať komentár