Príspevky na rekreáciu bodujú aj v Black Storku

1065x
14. November 2019
Ak atraktívny oddych, tak v tatranskom prostredí golfového rezortu
Golfový rezort Black Stork vo Veľkej Lomnici
 
Príspevky na rekreáciu od zamestnávateľov, nazývané aj ,,rekreačné poukazy“, zvýšili dopyt po domácom cestovnom ruchu. Poukazy sa musia minúť vždy do konca roka, očakáva sa, že záujem neochabne ani v posledných mesiacoch. Pocítil to aj hotel International**** uprostred golfového rezortu Black Stork vo Veľkej Lomnici vo Vysokých Tatrách.
 
V októbri zaznamenali 10% nárast ubytovaných hostí, s veľkou pravdepodobnosťou tých, ktorí využívali práve príspevok na rekreáciu vzhľadom na to, že požadovali vystavenie faktúry s potrebnými údajmi. Informovala o tom Sylvia Hrušková, generálna riaditeľka rezortu. Dodala, že zákazníci si svoje pobyty rezervovali rôznymi spôsobmi, či už priamo cez web stránku, telefonicky, alebo cez booking.com.
 
,,Práve takéto typy zariadení rekreanti najčastejšie vyhľadávajú. Kombinácia veľhôr, wellness, špičkovej gastronómie, turistiky a športu je najžiadanejším produktom cestovného ruchu. Čo už môže byť lepšie, než prejsť sa na čerstvom tatranskom vzduchu, vychutnať si leňošenie vo wellness a pochutnať si na špecialitách regionálnej i svetovej kuchyne? Posledné týždne v závere tohto roka si tak môžu klienti dopriať pohodový wellness pobyt vo Vysokých Tatrách vďaka rekreačným príspevkom, alebo môžu kúpiť darčekový poukaz na pobyt (https://www.international.sk/voucher/), či iné služby v hoteli a dať ho svojim blízkym pod stromček,“ konštatovala S. Hrušková.
 
Spokojní návštevníci odporúčajú
 
Jednou z návštevníčok, ktoré si pochvaľujú skvelú dovolenku v Black Stork je Lucia Puchalová. Podľa nej ideálna dovolenka snov musí spĺňať 5 bodov. Miesto dovolenky musí byť dostatočne ďaleko a dostatočne blízko od bydliska, v príjemnom prostredí, s delikátnym jedlom, športovým vyžitím a skvelým relaxom.
 
,,Málokedy sa stane, že jedno miesto uspokojí všetky moje požiadavky, no nájdu sa aj také. Jedným z nich je prekrásne tatranské golfové ihrisko, v strede ktorého sa nachádza hotel International****. Nenechajte sa zmýliť, nie je to hotel výlučne len pre golfistov. Ponúka príjemné pokojné ubytovanie, ktoré, ako som sama zistila, je vhodné najmä pre páry každého veku. Hotel International sa nachádza na samote medzi Veľkou a Tatranskou Lomnicou, teda hluk a ruch nehrozia. Okrem toho je obklopené golfovým ihriskom. Zelené trávniky sálajú pokojom a hrajú zelenými farbami, kým ich nepokryje sneh.
 
Pozrite si fotogalériu:
 
Minulý rok som si tu fantasticky užila Vianoce. Hotel bol prekrásne vyzdobený, lobby baru dominoval mohutný vianočný stromček, zovšadiaľ sa šírila vôňa domáceho vianočného pečiva miestnej cukrárky a sviatočnú atmosféru dotváral hrejivý krb a varené vínko. Bolo príjemné vymeniť predvianočný zhon doma za pokoj a harmóniu v hoteli a to navyše za veľmi dostupnú cenu. S priateľom sme veľkí maškrtníci a radi si pochutíme na dobrom jedle. Preto vždy vyberám hotel s kvalitnou reštauráciou. Tunajšia hotelová reštaurácia nás príjemne prekvapila.
 
Spolu s priateľom preferujeme aktívne dovolenky. Radi skúšame nové športy a pod Tatrami sme vyskúšali koncom leta aj golf. Kryté odpalisko je otvorené počas celého roka, na nordic walking, chôdzu s paličkami, sa však dá chodiť aj keď golfová sezóna skončí a keď napadne sneh, na ihrisku upravujú takmer 15 km bežkárskych dráh a dá sa tu priamo vyskúšať jazda v psích záprahoch. Keď máte chuť poriadne sa zadýchať, vybehnite k desiatke vysokohorských tatranských chát a plies.
 
Dlhé vyčerpávajúce pracovné týždne si vyžadujú relax, preto vyberám hotely s dobrými recenziami na wellness centrum. Perličkový kúpeľ vo vonkajšom vyhrievanom bazéne nám spríjemnil výhľad na západ slnka za majestátne končiare tatranských končiarov a uvoľnil nás pred originálnou thajskou masážou. Pokiaľ máte rovnaké preferencie ako ja a hľadáte mix pokoja i dostupnosti, relaxu, delikátneho jedla, ale aj športu, vrelo vám odporúčam hotel International vo Vysokých Tatrách. Zaradila som ho k mojim top hotelom a s radosťou ho odporúčam svojim známym. Je len na vás, či strávite jeseň a zimu bez prestávky v ubehanom pracovnom prostredí alebo si doprajete predĺžený víkend či Vianoce plné pokoja a pohody relaxu a do práce sa vrátite v plnom nasadení,“ odporúča L. Puchalová.
 
Ideálne zázemie pre školenia a eventy
 
Hotel International**** je unikátny vďaka svojej polohe s výhľadom na panorámu Vysokých Tatier. Gurmáni iste ocenia lahodné pokrmy miestneho šéfkuchára a cukrárenské výrobky vyrábané priamo v hoteli. Hostia sa môžu zrelaxovať v hotelovom wellness s vnútorným aj vonkajším bazénom. K údolnej stanici lanovky na Lomnický štít je to len 7 km.
 
Zákonné podmienky pre zamestnanecké príspevky
 
Pre klientov platia všeobecné zákonné podmienky na poskytnutie príspevku. To znamená, že musia byť zamestnaní v pracovnom pomere (pri dohode nárok nie je), pracovný pomer trvá ku dňu začatia rekreácie nepretržite najmenej 24 mesiacov a oprávnené výdavky spojené s rekreáciou preukážu zamestnávateľovi najneskôr do 30 kalendárnych dní odo dňa skončenia rekreácie. Zamestnávateľ je povinný poskytnúť zamestnancovi preplatenie výdavkov na základe žiadosti o príspevok na rekreáciu vo výške 55% oprávnených výdavkov, najviac však v sume 275 eur ročne. Podmienkou je, že tieto služby museli byť poskytnuté iba na území SR. Výdavky na rekreáciu, či dovolenku možno uplatniť len ak ide o rekreáciu spojenú s najmenej dvoma prenocovaniami – k tomu môže ísť aj o iné služby cestovného ruchu – stravovacie služby, kúpeľné služby, wellness, služby cestovných sprievodcov, organizované výlety a pod. Príspevky povinne poskytujú len zamestnávatelia s 50 a viac zamestnancami, ale môžu si ich uplatniť aj živnostníci. Viac je na: https://www.international.sk
(10:15, red)
Diskusia
Pridať komentár