Ján Šulík z Bardejova do New Yorku

1314x
16. November 2019
New York očami grafika
Ján Šulík sa vybral z Bardejova do New Yorku 
 
V utorok 12.11.2019 sa uskutočnila v priestore vestibulu Spojenej školy na Štefánikovej ulici vernisáž fotografii - New York očami grafika, študenta druhého ročníka študijného odboru grafik digitálnych médií, Jána Šulíka.
 
Vernisáž je tematický zameraná na mesto New York, kde autor týchto vydarených záberov strávil niekoľko dní.
 
Počas tohto pobytu sa s fotoaparátom v ruke snažil zachytiť to typické pre túto známu svetovú metropolu. Vo svojom úvodnom príhovore popísal nielen svoje prvé pocity, ale aj celkový dojem z tohto amerického mesta.
 
Pri jeho poznávaní sa zameral hlavne na typické miesta a časti New Yorku. Times Squer pôsobila preplnená obrovskými bilbordami, reklamami a množstvom ľudí. Takým malým únikom z veľkomesta do kúska zelenej prírody bol Central park.
 
Socha Slobody bola ďalším objektom na fotenie, alebo aj Twin Towers, kde niekedy stáli „dvojičky“ a teraz sa na tomto mieste nachádza padajúca fontána, ktorá naznačuje slzy ľudí a vpísané mená tých, ktorí tam zahynuli.
 
Tieto, ale aj iné zaujímavé atrakcie priblížil Ján Šulík svojimi fotografiami, ale aj v nasledujúcich rozhovoroch so spolužiakmi.
(20:03, L. Tulejová, spojenabj.sk)
 
Diskusia
Pridať komentár