V Bardejove sa uskutočnila Medzinárodná konferencia GO BILINGUAL

2023x
22. November 2019
 
Medzinárodná konferencia 
Videoreportáž
 
V priestoroch štvorhviezdičkového hotela Alexander sa uskutočnil už piaty ročník medzinárodnej konferencie Go Bilingual pre lídrov v školstve, pre pedagógov i pre riaditeľov škôl.
 
Zmyslom konferencie je stretnúť sa naprieč celým Slovenskom a podeliť sa o najlepšie príklady z praxe, získať vedomosti o vzdelávacích postupoch a o najlepších vzdelávacích metódach.
 
„Na tejto konferencií nám prednášajú metodici a pedagógovia z Britských a Amerických stredných univerzít a škôl, metodici a zaujímaví ľudia, ktorí majú aj skúsenosti s medzinárodným rozsahom. Jeden z profesorov, ktorý nám prednáša sa vola Jacek Brant, ktorý pracuje na University College London Institute of Education, táto inštitúcia je lídrom vo vzdelávaní už štvrtý rok po sebe,“ povedal Martin Šmilňák, riaditeľ Cirkevnej spojenej školy v Bardejove. 
 
Konferencia sa konala už tretí rok pod záštitou ministerky školstva Martiny Lubyovej.
 
Konferencie sa zúčastnili aj akademici, pedagógovia a metodici z Británie, Ameriky, Ukrajiny, no aj z domácej Prešovskej univerzity. Celkový počet účastníkov sa pohyboval na úrovni sto, pätnásť z nich bolo amerických vysokoškolských študentov.
 
„Na túto konferenciu nám tento rok prispelo aj mesto Bardejov, začo sme veľmi vďační, pretože sa jej mohli zúčastniť jednak učitelia zo stredných a základých škol z mesta Bardejov a okolia a tak isto pedagógovia z celého Slovenska,“ doplnil Šmilňák.
 
Cieľom konferencie bolo tiež pozitívne motivovať ľudí, aby nabrali energiu a aby sa stali ešte lepšími pedagógmi, akými sú už teraz.
(19:20, red)
 
Diskusia
Pridať komentár