Okresná knižnica pripravila bohatý program pre širokú verejnosť

641x
23. November 2019
Knižnica otvorila brány pre širokú verejnosť
Videoreportáž 
 
Okresná knižnica Dávida Gutgesela v Bardejove, ako kultúrna krajská inštitúcia, si v rámci dňa Prešovského samosprávneho kraja pripravila bohatý program pre širokú čitateľskú verejnosť.
 
„Začali sme v podstate ráno najmenšími detičkami, bolo to zážitkové čítanie pod názvom Kniha džunglí. Poobede opäť pokračujeme kreatívnym tvorením, detičky budú kreatívne tvoriť nejaké predmety a viac menej, takým bonusom bude, že tie vyrobené predmety si odnesú domov, ako darček,“ prezradila riaditeľka knižnice Iveta Michalková
 
„My sme si dnes na oddelení literatúry pre deti a mládež pripravili literárno-zážitkové pásmo z názvom Kniha džungli. Dnes si budeme s deťmi čítať známy príbeh o chlapcovi menom Maugli a keďže je to literárno-zážitkové pásmo, tak zážitkovou formou sa budeme rozprávať o vzájomnej pomoci a budeme sa snažiť, aby deti pochopili, aby sa naučili vnímať problémy iných a vedieť sa vcítiť do druhých a aby vedeli reagovať,“ uviedla Jana Lipková, pracovníčka knižnice.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
V rámci dňa Prešovského samosprávneho kraja si na svoje prišli aj seniori, keď sa v Centre sociálnych služieb uskutočnila zaujímavá beseda.
 
Pripravený bol aj spomienkový večer Bardejovskej osobnosti Jána Mišáka. „Je to sté výročie narodenia a 10 výročie úmrtia,“ dodala riaditeľka.
 
Sprievodnými aktivitami dňa PSK bolo aj bezplatné zápisné či odpustenie sankčných poplatkov.
(18:40, red)
Diskusia
Pridať komentár