Perníkové Radničné námestie v Bardejove

1442x
29. November 2019
Perníkové námestie
Všetky domčeky z bardejovského námestia budú z perníka
 
Hornošarišské osvetové stredisko každý rok počas Vianoc pripravuje výstavu, ktorá je niečím zaujímavá, ktorá by prezentovala nielen Vianoce ako sviatky pokoja, ale aby mala súvis s Bardejovom, s regiónom a samozrejme s vianočnou tématikou.
 
„Tento rok sme sa rozhodli vytvoriť najvoňavejšiu výstavu na Slovensku. Každý návštevník si príde na svoje nielen pohľadom na vystavované diela, ale aj ich vôňou. Rozhodli sme sa preto upiecť celé Bardejovské námestie z perníka,“ prezradil riaditeľ HOS v Bardejove Juraj Bochňa.
 
Domčeky sa pečú približne tri týždne, každý deň sa stretávajú dobrovoľníci a členky občianskeho združenia pri HOS a tvoria. Vytvorených je takmer 40 domčekov, ktoré sú aj na reálnom námestí.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
„Z perníkov budú znázornené aj pouličné lampy, studne, socha sv. Floriána, jednoducho všetko tak, aby človek, ktorí sa na naše námestie pozrie mal naozaj pocit, ako keby sa na ňom ocitol,“ dodal J. Bochňa.
 
Počas celého trvania výstavy sa návštevníci budú môcť odfotiť pri špeciálnej vianočnej fotostene. Výstava bude zároveň sprievodným programom počas Mikulášskych osláv na námestí.
 
Počas Vianočného jarmoku remesiel (14. a 15. decembra) sa perníková výstava presunie do športovej haly.
 
V Galérii Hornošarišského osvetového strediska sa uskutočnili aj Tvorivé dielne pre najmenších, kde si detičky z materských škôl vyrábali vlastné perníčky.
(15:35, red)
Diskusia
Pridať komentár