Slávnostné pasovanie prváčikov na ZŠ na Komenského ulici

1848x
29. November 2019
Pasovanie prváčikov
Videoreportáž
 
Prváčikovia zo Základnej školy na Komenského ulici v Bardejove školskou bránou vstúpili do sveta školákov. Riaditeľom a zástupkyňou boli ceruzou pasovaní za oficiálnych prvákov školy. Pre vedenie školy i pre rodičov si pripravili bohatý a zaujímavý program, v ktorom dominovali rôzne úlohy.
 
„Vyzdvihli sme také predmety čo majú radi, to znamená telesnú výchovu, aby si aj zacvičili a takisto aj slovenský jazyk a matematiku, aby sme ukázali, že poznáme aj písmenká a počítanie, lebo takéto veci majú deti najradšej,“ prezradila Alena Matiašová, triedna učiteľka 1.C.
 
V programe žiaci vyzdvihli tiež správanie, pretože s ním je v dnešnej dobe azda najväčší problém.
 
„Chceli sme poukázať na to správanie, na tie čarovné slovíčka, preto sme vybrali aj takú pesničku, aby si hlavne aj deti zapamätali tieto slovíčka, aby sa správali slušne a takisto sme aj rodičom chceli ukázať, že dbáme na to aj v škole, dodala A. Matiašová.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
„Ja by som chcela poďakovať všetkým kolegyniam, pani učiteľkám prvého ročníka, ktoré popri svojej náročnej práci, ktorá každý určite uzná, že je to náročné v prvom ročníku všetko zvládnuť, stihli pripraviť aj takú milú slávnosť. Aj pani vychovávateľkám, ktoré pomohli s výzdobou a vôbec celou organizáciou tohto pekného večera,“ poďakovala zástupkyňa riaditeľa Mária Peláková.
 
Prváci ukázali svojim rodičom a hosťom, čo sa už od septembra naučili a ako z malých škôlkarov vyrástli šikovní žiaci školy. Pasovanie prvákov sa vydarilo na výbornú a žiakom ostáva popriať čo najviac úspechov v školských laviciach.
(18:30, red, foto: red, ZŠ)
 
Diskusia
Pridať komentár