Známy fotograf v Bardejove

913x
11. December 2019
Autor získal mnoho významných ocenení
Jirko Salzmann pred svojimi fotografiami
 
V Okresnej knižnici Dávida Gutgesela v Bardejove sa uskutočnila vernisáž výstavy fotografií Jirka Salzmanna. Na úvod privítala prítomných hostí riaditeľka knižnice Iveta Michalková. O hudobný sprievod sa postarala interpretka ľudových piesní Monika Soroková.
 
Jirko Salzmann sa fotografovaniu venuje už od školských čias. Zábery pochádzajú ešte z čias, kedy navštevoval strednú školu.
 
Výstava nesie názov Ďalej ako na východe – kde cesty ďalej nevedú. Na fotografiách je vyobrazený život na Ukrajine, kde autora fascinovali jednoduchí, ale úžasní ľudia, ktorí sa životom len ťažko prebíjali a museli tvrdo pracovať, aby prežili.
 
POZRITE SI BOHATÚ FOTOGALÉRIU:
 
Autor o sebe prezradil: „Mám rád fotografovanie. Teší ma všetko už od počiatku samotného aktu fotografovania, hľadania záberu, expozície až po finalizáciu fotografického obrazu. Nemám vyhradený žáner. Rád fotografujem takmer všetko, čo ma nejakým spôsobom zaujme, alebo čím môžem niečo vyjadriť. Možno je to na škodu, ale.... Aj keď nemám práve pri sebe fotoaparát „fotografujem aspoň očami„. Všímam si a aj prežívam okolo seba tvary, farby, svetlo, rôzne línie ich zmeny počas roka a dňa. Všímam si ľudí a vzťahy medzi nimi, rôzne situácie. Veľa vecí sa potom snažím zachytiť aj fotoaparátom.“
 
Autor sa zúčastňuje množstva fotografických súťaží, na ktorých sa mu podarilo získať niekoľko fotografických ocenení. Vystavuje na Slovensku, v Poľsku, v Česku, v Maďarsku a to samostatne alebo ako súčasť kolekcie.
 
Sám autor tvrdí, že fotografie by sa nemali odkladať niekde do archívu, ale mali by potešiť ľudí a o tom je aj táto výstava. Výstava v knižnici potrvá do tretieho januára 2020.
(18:04, red)
Diskusia
Pridať komentár