Mladé Bardejovčanky dominovali na turnaji v Humennom

1301x
15. December 2019
Mikulášsky turnaj v Humennom, z víťazstva sa tešili Bardejovčanky
Bardejovčanky vyhrali turnaj v Humennom 
 
Slovenský futbalový zväz už tradične po celom Slovensku organizuje futbalový turnaj pod názvom ,,MIKULÁŠSKY TURNAJ SFZ“ pre kategóriu U11 – mladšie žiačky.
 
Takýto turnaj sa odohral prednedávnom v Mestskej športovej hale v Humennom za účasti družstiev FK Humenné, MFK Snina, CFT Academy biela Vranov nad Topľou, CFT Academy čierna Vranov nad Topľou, 1.FC Tatran Prešov a Partizán Bardejov.
 
Hralo sa systémom každý s každým za rozhodovania kvalifikovaných rozhodcov. Celkove sa odohralo 15 zápasov a padlo 92 gólov.
 
„Veľmi nás teší, že aj tento rok sa Bardejovčanky mohli zúčastniť tohto skvelého turnaja. Výhra nás teší, je to motivácia, no v tomto veku, nie je našim cieľom. Musím pochváliť dievčatá po hernej stránke. Niektoré nás milo prekvapili svojimi technickými zručnosťami, ktoré sa snažíme vštepovať drillom, ale aj zábavnou formou. Niektoré kúsky s loptou ocenili aj diváci potleskom. Dievčatá hrali samé a objavili sa aj prvé náznaky efektívnej spolupráce. Ako je to u nás pri turnajoch zvykom, každý zápas sme si určili reťazec cieľov, ktoré sme postupne sledovali. Raz to bola individualita, v ďalšom zápase sme pridali streľbu, následne komunikácia a podobne,“ uviedla trénerka Bardejova Katarína Chovancová a pokračovala.
 
„Máme na čom ešte pracovať, najmä na pohybe bez lopty. Pribudli nám nové dievčatá, no podľa slov kolegu Andreja Fecka, dievčatá spravili za rok obrovský posun. Najviac ma teší, že v poslednom zápase prejavili svoje charakterové vlastnosti. Proti najmenším dievčatám z CFT Academy, ktoré boli najmladšími účastníčkami (r. 2012), nemali problém ustúpiť a dať týmto dievčatkám priestor pre prácu s loptou. Nastúpili sme v skromnej zostave, keďže išlo o dievčatá nar. 2009 a mladšie. Veríme, že na ďalší rok pribudne viac dievčat do dievčenskej prípravky a opäť spoločne sa budeme tešiť z futbalu, priateľstiev a skvelej atmosféry. Obrovská poklona pre futbalistky a trénerov zúčastnených tímov za kvalitné a vyrovnané zápasy.“
 
Výsledky Bardejovčaniek: Prešov – Bardejov 0:1, Bardejov – CFT Academy biela 3:0, Bardejov - Humenné 6:0, Snina – Bardejov 0:6, CFT Academy čierna – Bardejov 1:10
 
Konečné poradie: 1. Partizán Bardejov 15 bodov, 2. Tatran Prešov 12, 3. FK Humenné 9, 4. CFT Academy biela Vranov nad Topľou 6, 5. MFK Snina 3, 6. CFT Academy biela Vranov nad Topľou 0.
 
Organizátori odovzdali družstvám poháre a diplomy za umiestnenie a každá hráčka dostala mikulášske tričko a mikulášsky balíček. Celý turnaj bol veľmi dobre zorganizovaný, za čo patrí poďakovanie organizátorom.
(17:03, r, futbalnet.sk)
 
Diskusia
Pridať komentár