Skvelá SZUŠ Pod Vinbargom s úžasným vianočným programom

2083x
16. December 2019
Perinbaba zaujala
 Videoreportáž
 
Žiaci zo Súkromnej základnej umeleckej školy Pod Vinbargom v Bardejove si pred vianočnými sviatkami pripravili pre svojich príbuzných i pre širokú verejnosť divadelno-hudobno-tanečné vystúpenie pod názvom Perinbaba.
 
Hľadisko v športovej hale sa zaplnilo a diváci sledovali zaujímavý príbeh, ktorý pozná každý z nás. Samotný program žiaci so svojimi učiteľmi pripravovali od októbra a výsledok stál za to.
 
Na pódiu sa predstavili všetky odbory, výtvarníci pripravovali scénu, vystúpili speváci, tanečníci a herci. „Som nadmieru spokojný, deti podali úžasný výkon, celistvý, pekný. Všetko išlo tak, ako malo ísť,“ uviedol riaditeľ školy Dušan Rohaľ.
 
POZRITE SI VIDEOREPORTÁŽ:
 
Vyzbierané peniaze zo vstupného tento raz putovali do Prešova pre ľudí z bytovky na Mukačevskej ulici, ktorí prišli o strechu nad hlavou a niektorí aj o svojich príbuzných.
 
„Vzniklo to spontánne, takáto tragická udalosť sa nestáva každý deň. Chceli sme podporiť tých, ktorí prišli o strechu nad hlavou a o životy,“ dodal Rohaľ.
 
Žiaci na škole pracujú pod vedením kvalifikovaných učiteľov, v príjemnej rodinnej atmosfére. V hudobnom odbore pedagógovia vyučujú hru na klavír, keyboard, husle, gitaru, flautu či klarinet. V tanečnom odbore sa venujú klasickému, modernému, ľudovému tancu aj hip-hopu.
 
Vo výtvarnom odbore žiaci kreslia, maľujú, modelujú, venujú sa dekoratívnym činnostiam, výrobe keramiky, modelovaniu aj práci na hrnčiarskom kruhu, ale aj počítačovej grafike, či fotografii. V literárno-dramatickom odbore sa deti venujú tvorivej dramatike, prednesu, konferovaniu, tvorbe krátkych divadelných útvarov aj samostatným predstaveniam.
(21:23, B. Slivková)
Diskusia
Pridať komentár