Vianočný jarmok remesiel aj tento rok na výbornú

1209x
18. December 2019
Vianočný jarmok remesiel
Videoreportáž
 
Vianoce klopú na dvere a Hornošarišské osvetové stredisko po roku znova pripravilo Vianočný jarmok remesiel spojený s Vianočnými zabíjačkovými hodmi. Dvojdňové podujatie určené prevažne pre remeselníkov i hudobníkov z regiónu sa organizuje už od roku 2009.
 
„Tento rok je taký veľmi špeciálny. Máme vyše šesťdesiat remeselníkov. Je tu naozaj od perníčkov, cez ručne vyrábané hračky, štrikované ozdoby, vianočné vence a množstvo takých noviniek. Taktiež k nám zavítali také rôzne ekologické varianty či už z drogérie, alebo potravín a v rámci tej ekológie sme sa aj my hornošarišské osvetové stredisko rozhodli tento ročník venovať trošku tej osvete o ekológii a rozhodli sme sa nepoužívať žiadne plastové príbory, žiadne plastové poháre ani taniere, ale miesto toho používame sklenené ručne maľované poháre na osvetový punč a taktiež ručne maľované sklenené mištičky na bobaľky, ktoré tu naozaj tento rok idú, sú také najobľúbenejšie spomedzi všetkých produktov, ktoré sa tu ponúkajú,“ prezradila jedna z organizátoriek Lenka Semanková.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
Podujatie je v Bardejove populárne a každý rok do športovej haly prichádzajú tisíce návštevníkov.
 
„Tie uplynulé ročníky nám ukázali, že Bardejovčania presne toto potrebujú, ale nie len Bardejovčania, pretože sú tu ľudia zo stredného a dokonca aj západného Slovenska, čo nás veľmi potešilo a ktorý a o tejto akcii dozvedeli z médii,“ doplnil organizátor Juraj Bochňa z Hornošarišského osvetového strediska.
 
Na pódiu sa postupne predstavili hudobníci z celého okresu. V sobotu bol program ladení moderne, v nedeľu duchovne a vianočne. Počas celého jarmoku svoje výrobky prezentovalo viac ako šesťdesiat remeselníkov. Ani tento rok nechýbala bohatá tombola.
(19:30, B. Slivková, foto: HOS)
Diskusia
Pridať komentár