Dobročinnosť máme v krvi

1015x
25. December 2019
Dobročinnosť máme v krvi
Dobročinná akcia v priestoroch ZŠ na Komenského ulici v Bardejove 
 
Rok ubehol ako voda, každý z nás niečo získal a niečo stratil, ale v tomto predvianočnom čase máme všetci v sebe akosi viac nádeje, viery, lásky a dúfania v lepší zajtrajšok. A k tomu patrí aj vzájomná pomoc a podpora tých, ktorí to v živote nemajú úplne jednoduché.
 
Žiaci z 8. A, triedy pre intelektovo-nadaných žiakov zo ZŠ na Komenského ulici 23 v Bardejove, sa opäť rozhodli usporiadať predaj koláčov a medovníkov, ktorý tento rok obohatili aj o vianočný punč.
 
Je to akcia, ktorá sa konala už po piatykrát, a ktorá sa zakaždým teší veľkej obľube. Žiaci doma napiekli skvelé koláče všemožných tvarov a príchutí, pani kuchárky uvarili skvelý a voňavý punč, všetko sme pekne pripravili vo vestibule školy, pustili k tomu vianočné koledy a pustili sa do predaja.
 
Žiaci, rodičia aj zamestnanci školy sa pristavovali, obdivovali, ale aj kúpili a prispeli každý svojou troškou na dobročinný účel. Všetky peniaze, ktoré sa vyzbierali(bolo to neuveriteľných 450 eur), sme použili na nákup základných potrieb a potravín pre domácnosť a odniesli sme ich do Centra pre obnovu rodiny Dorka v Prešove. Je to centrum, ktoré poskytuje pomoc a bývanie tým, čo sa ocitli v krízovej životnej situácii.
 
Aj v tejto konzumnej dobe, kedy väčšine z nás nič nechýba, a často nevieme, čo kúpiť ako vianočný darček, sa nájdu rodiny a ľudia, ktorí potrebujú pomoc, a sú vďační za každú vec darovanú z lásky. A fakt, že táto akcia je iniciovaná deťmi, umocňuje dobrý pocit, pretože nielen pomáhame, ale aj vychovávame ľudí, ktorí nebudú sebeckí, ale sa dokážu pozerať na svet okolo seba s otvorenými očami a srdcom.
 
Preto som veľmi rada, že naša snaha a ochota ľudí podieľať sa na nezištnej akcii pomohla tam, kde je to potrebné, a že to spríjemní niekomu prežívanie týchto najkrajších sviatkov v roku.
 
Všetkým prajem požehnané vianočné sviatky, naplnené láskou, rodinnou pohodou a vzájomnou štedrosťou, no nie len tou materiálnou, ale aj tou ľudskou.
(8:13, E. Baldovičová)
 
Diskusia
Pridať komentár