Bardejovskí hádzanári sa zišli na Vianočnom turnaji

1728x
03. Január 2020
Bývalí hráči znova na palubovke
Videoreportáž z hádzanárskeho turnaja
 
V závere roka sa v Športovej hale Mier uskutočnil už štvrtý ročník Vianočného turnaja bývalých hráčov v hádzanej, ktorí sú predovšetkým odchovancami bardejovskej hádzanej.
 
„Cieľom tejto akcie je, aby sa všetci bývalí hádzanári všetkých kategórii, ktorí niekedy hrali, či mladší, či starší, aby sa stretli, porozprávali, pospomínali. Takisto aby deti a Bardejovčania videli, že hádzaná sa stále hrá, stále máme nejakých hráčov. Začali sme pracovať s deťmi, aby aj oni mali motiváciu u mužskej hádzanej, lebo prevažne chodia na mužskú hádzanú pozerať do iných miest a v Bardejove mužská hádzaná nefunguje,“ uviedol jeden z organizátorov Róbert Ropjak.
 
Hráči aj tento rok boli rozdelení do štyroch družstiev, kde si zahral každý proti každému. Po skončení základnej časti prví dvaja postúpili do finálového boja, tretí so štvrtým si zahrali o bronz. Diváci v hľadisku videli zaujímavé a vyrovnané boje a vo viacerých stretnutiach o víťazovi museli rozhodnúť až sedemmetrové hody.
 
„Preto sa organizuje každý rok, lebo vidíme, že ľudia prídu, povzbudia. Sú tu napínavé zápasy, ľudia žijú hádzanou a majú záujem prísť. Do hľadiska prichádzajú tí istí plus noví diváci. Sme radi, že ich do zaujalo,“ dodal Ropjak.
 
Aj tento rok bolo pripravené bohaté občerstvenie a nechýbala ani tombola. Organizátori sa už teraz tešia na ďalší ročník vianočného turnaja.
(19:57, B. Slivková)
 
Diskusia
Pridať komentár