Vianoce v Centre sociálnych služieb na Wolkerovej

1734x
09. Január 2020
Vianoce v CSS na Wolkerovej
Seniorom spríjemnili sviatky aj deti z MŠ a zo ZŠ
 
Mnohí z nás, ktorí sme to nezažili, máme pocit, že Vianoce v sociálnych zariadeniach bývajú smutné. Opak je však pravdou. My v našom zariadení na Wolkerovej ulici sa snažíme, aby našim babičkám a deduškom ani v tomto období nič nechýbalo.
 
Vianoce sú výnimočnou udalosťou aj u nás. Bežné dni sa zmenia na sviatočné.
 
A nielen od štedrého dňa, ale podstatne skôr – už od začiatku decembra.
 
Adventné obdobie sme odštartovali príchodom sv. Mikuláša s anjelikom, ktorí našim milým starkým rozdali sladké potešenie a svojim príchodom tiež vyčarili úsmev na ich tvárach.
 
V ďalších adventných dňoch sme privítali deti z MŠ na Gorkého ulici v spolupráci s Komunitnou nadáciou Bardejov, deti z MŠ na Komenského 47 a tiež deti z I.ZŠ na Komenského ulici 24.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
Tí nám priniesli krásne pásmo umeleckého slova a vianočných piesní, za ktoré sme im boli veľmi vďační.
 
Okrem kultúrnych programov, ktoré nám spríjemňujú predvianočný čas, nechýba ani vianočná výzdoba v celom zariadení, ktorá je súčasťou dobrej predvianočnej nálady našich klientov.
 
Tohto roku sme spolupracovali aj s kultúrno – turistickým centrom v Bardejove, ktorí prvýkrát zorganizovali „Dráčikovu vianočnú poštu“ pod heslom „Darujte kúsok šťastia a lásky osamelým seniorom v sociálnych zariadeniach v Bardejove“.
 
Aj my máme starkých, ktorí už nemajú nikoho alebo si na nich nikto nespomenie, a tak ich Dráčik nečakane navštívil a odovzdal im naozaj štedré dary.
 
Vrcholom týchto všetkých programov bola samozrejme Štedrá večera s jedlom, ktoré k nej neodmysliteľne patrí. Pekný príhovor pani riaditeľky Ing. Anny Göblovej, spoločná modlitba a spev piesne Tichá noc sa ozývala celým zariadením.
 
Takto štedro sa sviatkuje v našom zariadení a veríme, že to tak bude aj naďalej.
(10:28. M. Bariliková)
 
Diskusia
Pridať komentár