Bardejov sa prebudil do ľadového rána, šmýkalo sa na cestách i chodníkoch

1692x
09. Január 2020
Šmýkalo sa od skorého rána, rušnejšie bolo aj v nemocnici
 
Bardejovčania sa dnes (vo štvrtok, 9. januára 2020) prebudili do ľadového rána. Mrznúci dážď, ktorý odštartoval v nočných hodinách, spôsobil v celom okrese silnú poľadovicu.
 
Šmýkalo sa na chodníkoch i cestách, majitelia áut museli ráno ale aj počas dňa stráviť niekoľko minút čistením skiel. Na cestách sa tvorili dopravné nehody, viacero áut skončilo v priekope či mimo cestu.
 
Výstrahu vydali aj policajti 
 
Cestári postupne upravovali, čistili a posypovali cesty, najmä na hlavných ťahoch. Viaceré časti mesta však ostali nielen zasnežené, ale aj zľadovatené. Polícia už v ranných hodinách vydala výstrahu pred poľadovicou.
 
„Dňa 9.1.2020 v čase o 06.00 hod. v Prešovskom kraji a to hlavne v okrese Prešov, Stará Ľubovňa, Bardejov, Svidník, Humenné, Vranov nad Topľou sú cesty šmykľavé, zľadovatelé. Žiadame vodičov počas jazdy o zvýšenú opatrnosť. Chodci, nezabúdajte na reflexné prvky a rôzne výstražné blikačky,“ uviedli strážcovia zákona na sociálnej sieti.
 
Niekoľko desiatok havárií
 
Do štrnástej hodiny bolo v kraji nahlásených 47 škodových udalostí, popoludní pribudli ďalšie. Počas dňa nám do redakcie prišli viaceré maily a správy o zlej situácii na chodníkoch a cestách v celom okrese.
 
Rušno bolo aj v bardejovskej nemocnici. Lekári prijali množstvo chodcov, ktorí si privodili zranenie na zamrznutých a zľadovateľných chodníkoch.
 
Výstrahu pred poľadovicou vydali aj meteorológovia, platí do piatka desiateho januára do 9.00 hod.
(19:05, j)
 
Diskusia
Pridať komentár