V Bardejove sa rozhodlo o majstroch okresu v stolnom tenise jednotlivcov pre rok 2020

1643x
15. Január 2020
V Bardejove sa rozhodlo o majstroch okresu v stolnom tenise jednotlivcov pre rok 2020
Finále dvojhry - vľavo Michal Sabol, vpravo Patrik Stadtherr
 
STJ Družba Bardejov zorganizovala z poverenia OSTZ Bardejov v sobotu 11.1.2020 v Športovej hale MIER v Bardejove Majstrovstvá okresu Bardejov v stolnom tenise jednotlivcov dospelých pre rok 2020. Celkom 26 účastníkov sa zapojilo do súťaží vo štvorhre a v dvojhre.
 
Súťaž vo štvorhre sa zaobišla bez väčších prekvapení. Majstrovský titul získali najvyššie nasadení domáci hráči Patrik Stadtherr – Patrik Lukáč, ktorí vo finále zdolali víťazov posledných troch majstrovstiev okresu v zložení Jozef Juročko – Marián Rondzik (TJ Magura Zborov) jednoznačne pomerom setov 3:0. Tretie miesto si podelili porazení semifinalisti Július Lukáč – Martin Lukáč (STJ Družba Bardejov) a Michal Sabol – Matúš Vanta (TJ Magura Zborov).
 
V dvojhre boli súťažiaci rozdelení do 6 skupín, pričom z každej skupiny postupovali dvaja najlepší hráči. Napriek neúčasti minuloročného víťaza Ľuboša Steranku to favoriti vôbec nemali jednoduché. Nasadená jednotka Patrik Lukáč (STJ Družba Bardejov) prekvapujúco prehral už v základnej skupine a napokon sa neprebojoval ani do štvrťfinále. Podobne pred bránami štvrťfinále skončil nečakane aj tretí nasadený hráč Jozef Juročko (TJ Magura Zborov).
 
Do finále sa prebojovali Patrik Stadtherr (STJ Družba Bardejov) a Michal Sabol (TJ Magura Zborov). Vo finálovom zápase bol lepším hráčom 19 ročný svidnícky odchovanec a momentálne prvoligový hráč STJ Družba Bardejov Patrik Stadtherr, ktorý zaslúžene zdolal Michala Sabola pomerom setov 3:1. O tretie miesto sa podelili domáci hráči Stanislav Majirský a Martin Lukáč.
 
Za kvalitnú organizáciu majstrovských súťaží patrí poďakovanie usporiadateľovi STJ Družba Bardejov. Zároveň je potrebné oceniť domáci oddiel aj za to, že sa už niekoľko rokov venuje výchove stolnotenisovej mládeže a dáva mladým hráčom možnosť získavať herné skúsenosti v konfrontácii s dospelými.
(10:50, M. Kuruc, predseda OSTZ Bardejov)
Diskusia
Pridať komentár