Štartuje druhá futbalová liga, Bardejov s novým kádrom i jasným cieľom

2606x
06. Marec 2020
Mužov Partizána čakajú ťažké zápasy 
 Videoreportáž
 
Futbalisti Partizána Bardejov už v nedeľu odštartujú boje v jarnej časti druhej najvyššej futbalovej súťaže. Po jesennej časti sa nachádzajú na jedenástom mieste a od zóny zostupu ich delia iba tri body. Hlavným trénerom sa stal Jozef Kukulský, ktorý v závere jesennej časti pôsobil na lavičke ako asistent.
 
„Do Partizána som prišiel už v polovici októbra, s trénerom Benkom sme sa dohodli, že od nového roka budem hlavným trénerom. B. Benko ostáva mojim asistentom a taktiež trénerom brankárov. Spolupráca funguje, nie je žiaden problém. Pán Benko je špecialistom na brankárov. Som rád, že môžeme spolupracovať,“ prezradil Jozef Kukulský, tréner Bardejova. 
 
Zmeny v kádri 
 
Počas zimy v kádri nezostal kameň na kameni, odišli viacerí skúsení hráči, naopak, do kádra prišlo mnoho nových tvári.
 
„Ľahšie je povedať, kto ostal, odchodov bolo veľa. Som rád, že ostali Ján Čikoš-Pavličko, Miro Keresteš, Miro Petko, Dávid Belunek, takisto aj Miško Horodník a Brigant. Títo hráči by mali byť našimi piliermi,“ vymenoval Kukulský. Kto do kádra prišiel, sa dozviete v priloženej videoreportáži. 
 
Zimná prestávka prebiehala v domácich podmienkach, muži odohrali deväť prípravných zápasov, na skúške boli viacerí futbalisti.
 
„Mali sme tu množstvo hráčov na skúške, snažili sa, káder sme museli doplniť. Príprava prebehla veľmi dobre, mali sme dvojfázové tréningy, mali sme dobré podmienky. Mužstvo odohralo kvalitné zápasy s kvalitnými súpermi. Zistili sme, v čom máme ešte nejaké slabiny. Bola to náročná príprava, všetci veríme, že mužstvo bude silné aj mentálne, aby sme zvládli ťažké zápasy, ktoré nás čakajú,“ pokračoval skúsený lodivod.  
 
V nedeľu v Trebišove 
 
V prvom jarnom kole sa Bardejov predstaví v Trebišove, ktorý zimoval na poslednom mieste. Nasledovať bude domáci duel proti FC Košice. Partizán je na tieto zápasy podľa trénera Kukulského pripravený. Cieľom je v náročnej jarnej časti druhú ligu zachrániť.
 
„Jednoznačne zachovať pre Bardejov druhú ligu. Sadol som si s prezidentom Sorokom, dohodli sme určité veci, ktoré sú dôležité a bez ktorých futbal nemôže fungovať. Veľa ľudí sa pýta ohľadom financovania, všetko je vyrovnané, každý, kto robí okolo futbalu, má zaplatené.“
 
Viac sa už dozviete v priloženej videoreportáži.
(20:22, M. Baranová)
Diskusia
Pridať komentár