Tatran končí v SEHA lige, v Záhrebe prehral o 12 gólov

613x
15. Marec 2020
Po 12 gólovej prehre konečnou zastávkou štvrťfinále 
 Pozrite si zostrih zápasu
 
Hádzanári Tatrana Prešov ukončili svoje deviate vystúpenie v nadnárodnej SEHA Gazprom lige na palubovke PPD Záhreb. Chorvátskemu majstrovi podľahli v odvete štvrťfinále play-off 16:28 (9:12) a v súčte oboch stretnutí s ním prehrali 16-gólovým rozdielom.
 
Prvý duel na domácej palubovke totiž skončil 21:25 (11:11). Celkovo zaznamenali v tejto sezóne súťaže zverenci Slavka Golužu bilanciu 7 víťazstiev a rovnaký počet prehier.
 
Klub teraz bude čakať na vývoj situácie s koronavírusom, kvôli ktorému sa na Slovensku zrušili všetky športové podujatia, vrátane Final 4 Slovenského pohára, ktorý sa mal konať už tento víkend v Bardejove.
 
Až na základe rozhodnutí Ústredného krízového štábu a následne Slovenského zväzu hádzanej bude ustanovený ďalší program.
 
 
PPD Záhreb (Chor.) - Tatran Prešov 28:16 (12:9)
Zostava a góly Tatrana: Cvitkovič, Čupryna – Lapajne 2, Krok, Rečičár 1, Pacecho 4/2, Radčenko, Hozman 3, Vučko, Straňovský 3, Fodorean, Michalka, Grzentič, Carapkin 3.
Najviac gólov súpera: Horvat 6, Božovič 6/1, Ravnič 4 , Šipič 4/1
7-metrové hody: 4/3 – 5/3, vylúčenia: 2:2
Priebeh: 1:0, 1:2, 5:2, 7:3, 7:5, 9:5, 9:7, 12:10, 13:12, 18:12, 20:13, 21:15, 24:16.
 
Odveta v Záhrebe sa pre obavy zo šírenia koronavírusu odohrala bez divákov. Tatranu aj v Chorvátsku chýbalo viacero hráčov, no dvoma gólmi Pacecha zo sedemmetrových hodov sa dostali naši hráči po troch minútach do vedenia 2:1. Domáci však odpovedali tromi gólmi v rade a v 7. minúte po zásahu Božoviča viedli 5:2.
 
Bol to práve tento hádzanár, ktorý robil brankárom Tatrana v úvodnom dejstve najväčšie problémy a celkovo sa presadil až šesťkrát. Aj vďaka nemu viedol Záhreb v 19. minúte 9:5.
 
Ďalších sedem minút však domáci, aj vďaka viacerým výborným zákrokom Čuprynu na druhej strane, neskórovali. Nedarilo sa však ani strelcom slovenského majstra, ktorí síce znížili na 9:7, ale viacero pokusov skončilo na výborne chytajúcom brankárovi Ašaninovi, ktorý si držal až 50-percentnú úspešnosť.
 
Aj vďaka jeho zákrokom odchádzali domáci do šatne s trojgólovým náskokom.
 
Druhý polčas sa začal pre Tatran nádejne. V 37. minúte znížil Pacecho na 13:12, ale od tohto stavu bolo na ihrisku už iba jednu mužstvo.
 
Domáci najskôr päťgólovou šnúrou ušli na 18:12 a ich širšia lavička, ktorú mal tréner Vujovič k dispozícii, natiahla napokon finálne skóre až na konečný 12-gólový rozdiel.
 
Podpísala sa pod to aj nízka úspešnosť streleckých pokusov na hosťujúcej strane, resp. spolu až 16 úspešných zásahov Ašanina. Účinkovanie nášho tímu v jeho deviatom vystúpení v tejto nadnárodnej súťaži sa tak skončilo vysokou prehrou.
 
Hlasy po zápase
 
Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Prvý polčas sme odohrali dobre a veci nám fungovali. Ale obával som sa, že takto nevydržíme celý zápas. Nie všetci chlapci sú kondične v poriadku a to sa po zmene strán prejavilo. Chcel som zostavu viac rotovať, dať šancu mladým hráčom. Ale je vidno, že sú to pre nich ťažké zápasy. Nefungovalo to a keď som bol po prvom zápase spokojný s výkonom, po tomto už spokojný byť nemôžem. Bol to jeden z najhorších polčasov. Chýbala nám energia, robili sme veľa chýb a dostávali veľa ľahkých gólov.“
 
Miroslav Benický, generálny manažér: „Takýto zápas sa samozrejme veľmi ťažko hodnotí. Aj keď sme nemali prehrané očakávania, chceli sme domácich potrápiť. Prvý polčas sme, podobne ako v Prešove, odohrali dobre. Minimálne v tom smere, že sme domácim boli vyrovnaným súperom, vypracovali sme si dobré situácie, ale bolo tam príliš veľa nepremenených šancí, ktoré bohužiaľ znamenali, že sme odchádzali na polčasovú prestávku s mankom. Mladí chlapci, ktorí dnes mali možnosť hrať v druhom polčase, mali ťažkú úlohu a domáci nás trestali za každú jednu chybu. Už keď rozdiel stúpol, chlapci klesli aj na duchu a bohužiaľ stalo sa to, čomu sme sa chceli vyvarovať. Bez ohľadu na výsledok sme chceli bojovať, nám ale ten boj chýbal a skúsené domáce mužstvo to trestalo.“
 
 Povedali po zápase
 
Dávid Michalka, krídelník Tatrana: „Zápas sme nezačali dobre, ale dokázali sme sa doňho vrátiť a stiahnuť náskok súpera na dva góly. Zahodili sme veľa šancí, ale hlavne nám v druhom polčase nefungovala obrana. To bol podľa mňa ten zlom a tam sa nám utrhli.“
 
Pedro Pacecho, spojka Tatrana: „Odohrali sme zlý zápas. Na momenty to vyzeralo, že nevieme čo robíme. Neodohrali sme to, na čo sme sa pripravovali a na čom sme boli dohodnutí. To ako hral Záhreb, bolo niekde úplne inde ako to, čo sme predviedli my. Na konci sa náš katastrofálny výkon odrazil aj v katastrofálnom výsledku.“
 
Josef Hozman, krídelník Tatrana: „Do zápasu sme vstúpili ako-tak dobre. Bránili sme, pristupovali k hráčom v útoku tak ako sme si to vraveli a trénovali. Držali sme sa do 30. minúty, ale bohužiaľ prišiel druhý polčas a ako keby sme boli každý niekto úplne iný. Zle sme bránili, v útoku sme nevedeli dať gól a strašne sa tam trápili.“
(11:31, I. Kriššák, foto: sehaphoto.photodeck.com, video: youtube)
 
Diskusia
Pridať komentár