Nové operačné výkony v NsP. sv. Jakuba v Bardejove

5888x
25. Marec 2020
V odbore úrazová chirurgia
Videoreportáž
 
Nemocnica s poliklinikou sv. Jakuba v Bardejove od konca februára začala vykonávať nové operačné výkony v odboroch úrazová chirurgia - traumatológia a ortopédia. Tie súvisia s príchodom nového lekára do kolektívu nemocnice, ktorý predtým pôsobil v Českej republike. Bardejovčania už odteraz nebudú musieť dochádzať do iných miest.
 
„Rozbehli sme ortopedické operácie typu artroskopií a zároveň do budúcna sa plánuje rozšírenie tejto operatívy aj o iné výkony, endoprotetické výkony, teda výmena umelých kĺbov. Máme otvorenú ortopedickú ambulanciu, momentálne je to každý utorok,“ prezradil Michal Fečko, ortopéd špecialista.
 
Postupne bude ortopedická ambulancia pacientom k dispozícii aj po iné dni. Operácie budú vykonávané buď u hospitalizovaných pacientov, alebo formou jednodňovej zdravotnej starostlivosti.
 
„Myslím si, že príchodom pána doktora Fečka sme získali kvalitného lekára, renomovaného odborníka v ortopedickej problematike. Jeho príchodom sme zaviedli do portfólia operačných výkonov artroskopické výkony, ako diagnostické tak aj liečebné, artroskopie kolena, členkov, ramenného kĺbu. Myslím si, že dokážeme pacientom, nie len z nášho mesta, okresu, ale aj z blízkeho okolia ponúknuť kvalitnú zdravotnú starostlivosť s touto ortopedickou problematikou,“ doplnil Patrik Mihaľ, primár oddelenia úrazovej chirurgie.
(16:50, M. Baranová)
Diskusia
Pridať komentár