Najväčší záujem pretrváva o región Vysokých Tatier i mestá Prešov a Bardejov

1125x
27. Marec 2020
Rekord v návštevnosti kraja
 Vo videu nájdete aj reportáž z návštevnosti kraja
 
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska, ktorá zastrešuje cestový ruch, vyhodnotila rok 2019 z pohľadu návštevnosti. Zaznamenaný bol historický nárast počtu návštevníkov a stúpali aj ďalšie ukazovatele.
 
František Baláž, KOCR Severovýchod Slovenska, uviedol: "Prekonali sme prvýkrát hranicu jedného milióna návštevníkov všetkých ubytovacích zariadení. Čo predstavuje rast v priemere približne o 19%."
 
Potešil aj podiel domácich návštevníkov a počet ich prenocovaní v ubytovacích zariadeniach Prešovského kraja. Tu čísla narástli o viac ako 21%. Vzhľadom na záujem pribudli na trhu aj ďalšie nové ubytovacie kapacity. Je ich viac o 17%. Najväčší záujem pretrváva o región Vysokých Tatier, krajské mesto Prešov a mesto Bardejov.
 
"Tradičnými zahraničnými návštevníkmi, ktorí prichádzajú najčastejšie na územie Prešovského kraja sú Česi, za nimi nasledujú Poliaci a Maďari,“ pokračoval Baláž.
 
KOCR Severovýchod Slovenska sa pripravuje na nasledujúcu letnú turistickú sezónu aj keď sa predpokladá, že sa pod ňu výrazne podpíše pandémia koronavírusu. Vyhlásená bola fotografická súťaž Choď a foť, pripravuje sa cestovateľmi po kraji obľúbené Legendarium a po ročnej pauze sa má vrátiť Cyklopátranie.
 
"Chceli by sme sústrediť pozornosť napríklad aj na drevené chrámy, ktoré sa nachádzajú na území Prešovského kraja. Posilniť turistické linky do oblastí, ktoré sú menej rozvinuté, ale zato veľmi zaujímavé,“ nadviazala Jana Andraščíková z KOCR Severovýchod Slovenska.
 
Nový projekt Otvorené chrámy sa pripravuje v spolupráci s Prešovskou archieparchiou. Turistickej verejnosti sa majú sprístupniť vybrané drevené kostolíky severovýchodného Slovenska.
(10:14, psk)
Diskusia
Pridať komentár