Reakcia trénera Petra Petráša na ukončenie futbalovej súťaže

1075x
02. Apríl 2020
Je to unáhlené rozhodnutie, ale nič s tým neurobíme
Tréner z ukončenia sezóny nie je nadšený 
 
Nádej na splnenie postupového cieľa v sezóne 2019/2020 zhasla. Nepríjemná situácia spôsobená celosvetovou pandémiou prinútila zväzových predstaviteľov zrušiť všetky plánované stretnutia a pristúpiť k predčasnému ukončeniu regionálnych súťaží.
 
Rozhodnutie anulovať dosiahnuté výsledky najviac zabolelo tých, ktorí zimovali na popredných priečkach. Lídrom III. ligy Východ bol 1. FC Tatran Prešov. Šarišania odohrali v prvej časti sezóny 17 zápasov z toho 14 vyhrali. Káder z úspešnej jesene ostal viac-menej pokope, doplnili ho dvaja hráči. Mužstvo malo kvalitnú zimnú prípravu.
 
Prešovčania po vydarenej jesennej časti cítili šancu na postup. Nádej na splnenie cieľa však zhasla. „Myslím si, že to bolo dosť unáhlené rozhodnutie. Nevieme síce, ako sa bude situácia ďalej vyvíjať, ale podľa mňa sa to mohlo posunúť a vyčkať či sa situácia upokojí alebo nie. Bolo by ešte dostatok času na to, aby sa súťaž dohrala. Rozhodovali však ľudia na zväze, nič s tým nespravíme,“ uviedol tréner 1. FC Tatran Peter Petráš.
 
Po vynesení rozhodnutia o konci ročníka zavládlo medzi členmi klubu sklamanie. „Je to smutné, ale nemôžeme z toho nikoho viniť. So situáciou, ktorá nastala, nikto nepočítal. Je to smutné z toho dôvodu, že pol roka pracujete, snažíte sa, aj zimná príprava bola dlhá. Potom príde zrušenie súťaže. Je to ťažká situácia pre hráčov aj pre nás trénerov.“
 
Splnili iba polovičný cieľ
 
Tatran stanovený cieľ v sezóne 2019/2020 nedosiahne. Celé snaženie bolo ukončené, trénerovi sa preto ročník hodnotil ťažko. „Splnili sme iba polovičný cieľ, skončili sme prví v jesennej časti. Dávam klobúk dole pre všetkými chalanmi. Iba my v klube vieme, aké boli ťažké začiatky. Mužstvo sa dávalo dokopy na rýchlo, dva týždne pred začiatkom sezóny. Presne preto dávam klobúk dolu pred nimi. Za krátky čas splnili, čo sme od nich chceli a ukázalo sa to aj výsledkovo v zápasoch. Pred sezónou sme si povedali, že keď budeme po jeseni štvrtí s maximálne štvorbodovou stratou na prvý tím, bude to úspech. Nakoniec sme boli prví. Žiaľ, teraz prišla takáto vec. Môžeme začínať od znova,“ konštatoval Peter Petráš.
 
V prešovskej kabíne sa nakoniec zišla výborná partia, ktorá hrala kvalitný futbal a víťazila. „Tréningy chlapcov bavili, šli v nich na doraz, čo sa prejavilo v majstrovských stretnutiach. Videli, že môžeme hrať aj ťažké zápasy, akým bol napríklad duel proti Lipanom. Bol pre nás zlomový, prehrávali sme 1:3 a nakoniec sme to otočili v náš prospech. Víťazstvo bolo dôležité aj po psychickej stránke. Potom sme šľapali každý zápas za výhrou,“ pochválil svojich zverencov Peter Petráš.
 
Hráči nebudú mať úplné voľno
 
Trénera sme sa opýtali, čo znamená predčasný koniec sezóny pre hráčov? „Majú individuálne plány. Jožko Kováč im určí, čo majú odbehať, potom sa to kontroluje cez aplikáciu. Sú to futbalisti, musia sa udržiavať, aby boli pripravení na ďalšiu sezónu. Nemôžeme ich nechať len tak bez pohybu dva mesiace. Potom by sme museli začínať od nuly. Potrebujeme ich udržiavať na určitej úrovni, aby to bolo v letnej príprave jednoduchšie.“
 
Spoločné tréningy sú zrušené do odvolania. Kedy sa hráči a tréneri opäť stretnú na štadióne, zatiaľ nevedno. „Uvidíme, čo bude ďalej. Určite pôjdeme za tým, čo sme si stanovili a budeme sa snažiť získať, čo sa nám nepodarilo o rok.“
(17:50, 1fctatran.sk)
Diskusia
Pridať komentár