Tatran si upísal ďalšieho reprezentanta Tuniska

737x
20. Apríl 2020
Ďalší do tímu
Anouar Ben Abdallah 
 
Slovenský hádzanársky majster Tatran Prešov si upísal ďalšieho reprezentanta Tuniska. Po Jihedovi Jaballahovi, ktorý podpísal s klubom kontrakt už vo februári, posilní náš tím aj jeho 23-ročný (nar. 20. júna 1996) krajan Anouar Ben Abdallah.
 
Ľavoruká pravá spojka do Tatrana prichádza z popredného tuniského klubu Etoile Sportive du Sahel. Tento tím z mesta Súsa (Sousse) patrí medzi známe kluby na africkom kontinente a má tiež uznávanú akadémiu, z ktorej vyšli obaja tuniskí reprezentanti, ktorých uvidíme od budúcej sezóny v drese Tatrana.
 
Dvojročná zmluva 
 
Anouar Ben Abdallah podpísal s Tatranom dvojročnú zmluvu. Tento 190-centimetrov vysoký rodák z Moknine vo svojej doterajšej kariére prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami tuniskej reprezentácie a v súčasnosti je stálym členom národného A-mužstva, s ktorým už absolvoval majstrovstvá sveta v rokoch 2017 (19. miesto) aj 2019 (12. miesto) a v roku 2018 sa tešil v Gabone aj z víťazstva na majstrovstvách Afriky.
 
„Je to hráč, ktorý vo svojom klube hrá na pravej spojke. V reprezentácii ho bývalý tréner Tuniska Antonio Gerona, ktorý momentálne trénuje francúzsky Chartres a ktorý nám o Anouarovi poskytol cenné informácie, využíval viac na pravom krídle, ale aj na jeho klasickom mieste spojky. Ide o výbušný typ hráča, ktorý rád vyhľadáva situácie jeden na jedného. Zároveň má dobrú aj strelu z vonku, je tiež exekútorom sedemmetrových hodov. Je to zaujímavý, dynamický typ, rýchlostne typologicky podobný Pedrovi Pachecovi či Lucijanovi Fižuletovi, ktorý prichádza do Tatrana takisto od novej sezóny. Ide teda o rýchly, behavý typ hráča,“ charakterizoval novica v tím generálny manažér klubu Miroslav Benický.
 
Prvý európsky angažmán 
 
Pre Bena Abdallaha je pôsobenie v Tatrane jeho prvým európskym angažmánom. Do svojich radov sa ho snažili získať aj tímy z Francúzska či Španielska. Pre Tatran sa ale podľa generálneho manažéra klubu rozhodol predovšetkým z dvoch dôvodov. „Zavážilo, že sme už mali podpísanú zmluvu s Jihedom Jaballahom, ktorý bol aj pre Anouara lákadlom, keďže je dôležitým pilierom v tuniskom národnom tíme. Verím, že spoločne bude aj ich aklimatizácia a adaptácia v Prešove prebiehať rýchlejšie a herne nadviažu na svoju spoluprácu z reprezentácie. Anouarovi sa navyše páčilo aj to, že v tíme máme pestré zastúpenie z viacerých krajín. Aj preto bol názoru, že tu môže rýchlejšie napredovať,“ dodal Benický.
(9:50, I. Kriššák)
Diskusia
Pridať komentár